5 tränare som kan ersätta Koeman i FC Barcelona

Topp 5 managers som kan ersätta Ronald Koeman i Barcelona. Även om det ännu inte har bekräftats officiellt känns det definitivt som att Ronald Koemans regeringstid som Barcelonamanager börjar närma sig sitt slut. Detta har varit på gång länge för holländaren och efter en rad dåliga resultat kan man tro att Barca vill slå till medan järnet är varmt under landslagsuppehållet. Här läser du nyheter i vår fotbollsblogg.

Byte av tränare i Barcelona?

Bookmakerna har redan bildat sig en uppfattning om vilka de tror skulle kunna komma genom svängdörren på Nou Camp med dessa fem herrar högst upp på önskelistan.

Xavi – 2/1

Han tillbringade mer än två decennier i Barca innan han lämnade för Qatar och även om nivåerna uppenbarligen är väldigt olika kan tanken på att anställa en legend som Xavi tilltala de Barcelona-trogna. Naturligtvis vet vi alla att ett sådant här drag har en otroligt hög risk förknippad med det – främst för att det skulle kunna skada både Xavi och den återuppbyggnadsprocess som klubben är mitt uppe i.

FC Barcelona

Andrea Pirlo – 3/1

Andrea Pirlo var helt enkelt inte särskilt bra som manager i Juventus och vi är inte helt säkra på varför Barcelona tror att det skulle gå så annorlunda i Spanien. Visst, han lyckades vinna Coppa Italia vilket var ett fint steg i rätt riktning men att förlora kontrollen över Serie A och titeln var inte precis vad de hade haft i åtanke. Han är fortfarande ung i sin karriär så kanske kan det fungera, men vi håller inte andan.

Roberto Martinez – 6/1

Fem år som Belgiens boss har gett Roberto Martinez rätt att säga att han är konsekvent, men han har inte riktigt lyckats få landslaget till de höga höjder som många förväntade sig av denna gyllene generation. De röda djävlarna har inte lyckats plocka upp någon större silverpjäs under hans ledning, men vem vet, kanske kan en utnämning från vänsterfältet fungera.

Erik ten Hag – 14/1

Med två Eredivisie-titlar och två KNVB-cups i bagaget, tillsammans med en minnesvärd resa till semifinalerna i Champions League, skulle vi säga att Erik ten Hag är den smartaste möjliga utnämningen på den här listan. Hans fyra år i Ajax har förberett honom för ett sådant här steg uppåt och även om det förmodligen inte kommer att hända bör han definitivt övervägas åtminstone.

Domenec Torrent – 14/1

Även om hans tid som ansvarig för New York City och Flamengo inte direkt gick allt för bra, verkar erfarenheten hos Domenec Torrent vara det som lockar mest när han inkluderas här. Han tillbringade fem år med Barcelona som assisterande manager under ledning av Pep Guardiola och efter att ha följt honom till Bayern München och Manchester City skulle vi säga att han har ett visst värde.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *