Flest guld i fotbolls VM genom tiderna

Vilka har flest VM-guld

Att vinna Vm guld i fotboll är det finaste priset man kan vinna inom hela fotbolls världen. Champions League är riktigt stort, men VM guld toppar allt tycker jag. Det är inte så många nationer som vunnit VM guld. Det är faktiskt bara 6 nationer som mäktat med att vinna finalen och få  lyfta VM bucklan.

Aktuella odds på fotboll hos Unibet

Flest guld i fotbolls VM

Brasilien

De har vunnit hela 5 guld 1958, 1962, 1970,1994, 2002. De står ofta för fin teknisk fotboll. De hade en riktigt dålig afton mot Tyskland 2014 i sitt eget VM, men annars så går de ofta långt och spelar fin fotboll.

Flest guld Fotbolls VM genom tiderna

Tyskland/Västtyskland

De är god tvåa på 4 guld 1954, 1974, 1990, 2014. De vann i senaste VM slutspelet i Brasilien. Spelar som ett starkt kollektiv med sina stjärnor och når alltid långt i turneringarna. De blir starka och svåra även i kommande Vm slutspel.

Italien

De är trea med  4 guld 1934, 1938, 1982, 2006. De är som bekant i med i VM 2018. De har haft många stjärnor genom åren, men inte alltid fått till det. Spelar ofta med stark defensiv. Just nu en generationsväxling.

Argentina

De har spelat sig till 2 guld 1978, 1986. Var i final 2014, men förlorade mot Tyskland. Borde ha vunnit mer kan man tycka många gånger. Har starka stjärnor, men får inte alltid till det ändå. Spelar en bländande anfallsfotboll när det vill sig.

Uruguay

Landet har vunnit 2 guld 1930, 1950. Oftast ett spännande lag. Skall bli intressant att följa dem kommande mästerskap.

Spanien

Vann 1 guld 2010. Laget har många gånger haft ett starkt lag. Spännande kommande VM. Vi får se hur de skall ställa upp i kommande VM. Det är motsättningar i Spanien i stort just nu och säkert i landslaget också. Blir ett spännande lag att följa.

Frankrike

Har vunnit 1 guld 1998. Ett mycket spännande lag kommande VM. Många stora unga stjärnor. Spelade EM final senast mot Portugal. Tror de kan komma långt i VM 2018.

England

Vann 1 guld 1966. Laget har inte riktigt lyckats att ta sig dit man kan förvänta sig många gånger. De har starka mannar på alla positioner genom åren, men inte riktigt lyckats ända fram.

Tyskland har alltid varit ett starkt kollektivt lag med starka stjärnor, som verkligen spelat för lagets bästa. Man har varit på pallen flest gånger av alla och framstår som det starkaste laget genom alla tider ifall man räknar ihop andra – och tredje platser genom alla tider.

Vi ser självklart fram emot ett spänna och intressant VM 2018 i Ryssland. Blir det Frankrike, Tyskland, Brasilien eller något annat lag som får lyfta den vackra VM bucklan i sommar?

Flest guld i fotbolls VM genom tiderna

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *