Wolverhampton Wanderers FC

Wolverhampton Wanderers FC – Laget som spelat i USA

Wolverhampton Wanderers grundades 1877 som St. Lukes, efter en skola där flertalet av spelarna var elever. Men efter att laget slogs samman med Wolverhampton Cricket Team döptes laget om till the Wolverhampton Wanderers. De har spelat i högsta serien i England och varit en del av den engelska fotbollen under många år.

Wolverhamptom Wanderers är det enda Premier League-laget som lyckats vinna fem olika ligatitlar. Fyra av dem i England men också – otroligt nog – en i USA. Under sommaren 1967 gjordes ett helhjärtat försök att befästa fotboll i Nordamerika och Kanada. För att få igång ligan, som kallades United Soccer Association, importerades 12 lag från Europa och Sydamerika.

Los Angeles Wolves

Wolverhampton spelade då under namnet Los Angeles Wolves och vann först ”The Western District” och sedan också ligafinalen mot Washington Whips, som i själva verket var det skotska laget Aberdeen. United Soccer Association lades ner efter första säsongen och istället startades North American Soccer League med riktiga lag.

Wolverhampton Wanderers FC

Wolverhampton har åkt upp och ner i det engelska ligasystemet. Som värst spelade de under 80-talet i fjärdedivisionen. Men efter en rejäl kraftansträngning spelar de sedan 2009 i Premier League.

Hemsida: www.wolves.co.uk

Svensk supporterklubb: Swede Wolves

Grundades: 1877 som St. Luke’s

Smeknamn: Wolves, the Wanderers

Stadion: Molineux Stadium. Kapacitet: 29,303

Maskot: Wolfie, en varg.

Derbyn: Wolverhampton Wanderers FC vs West Bromwich Albion FC

Wolverhampton Wanderers FC

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *