Startelva mot Burnley: Förväntad startuppställning

Förutsedd XI Man United mot Burnley: Edinson Cavani att återvända, Paul Pogba att starta igen. Ralf Rangnicks lagval inför Manchester Uniteds resa till Burnley imorgon kommer att vara avgörande då hans lag försöker studsa tillbaka från fredagens besvikna FA-cuputgång mot Middlesbrough.

Fotboll i England

Eftersom inga nya skadeproblem har rapporterats hittills och Alex Telles och Edinson Cavani har återhämtat sig från sina insatser i Sydamerika, kan managern ha en fulltalig trupp till sitt förfogande, förutom Mason Greenwood.

David de Gea kommer att återvända i målet efter att Dean Henderson fick en chans att spela i fredags och det är troligt att den formstarke Diogo Dalot kommer att fortsätta som högerback. Harry Maguire och Raphael Varane kommer förmodligen också att behålla sina platser även om Victor Lindelof och Eric Bailly har återhämtat sig från sjukdom respektive en svullen fotled.

Luke Shaw spelade hyfsat bra mot Middlesbrough så Rangnick har ett intressant val att göra på vänsterbacken mellan engelsmannen och Telles, som också har spelat bra. Det här kan gå åt båda hållen men vi har tippat på brasilianaren i vår förutspådda elva.

Manchester United Fotboll

Kontroll och kreativitet

Trots fredagens resultat fanns det gott om kontroll och kreativitet som kom från mitten av planen med 71 % bollinnehav och inte mindre än 25 skapade chanser. Samma mittfältstrio med Scott McTominay, Paul Pogba och Bruno Fernandes kan därför väljas, med Fred och Nemanja Matic som andra alternativ.

McTominay håller sig framme som ensam defensiv mittfältare och går nu även tillbaka för att skapa en extra försvarare när han försvarar kontringar. Pogba imponerade i sin återkomst efter ett långt uppehåll och utöver sin vanliga kreativa inverkan gjorde han en utmärkt defensiv insats. Detta borde ha övertygat chefen att behålla honom i laget.

Behövs större skärpa framför mål i denna matchen

Fernandes var slösaktig framför mål i fredags, men det faktum att han så ofta kom i så utmärkta lägen när han kom från djupet innebär att han anpassar sig väl till det nya systemet. Den främre linjen kan dock mycket väl få se en förändring den här gången, efter bedrövliga avslut i den förra matchen. United hade 30 skott i fredags, men lyckades bara göra ett mål.

Edinson Cavani kan komma att tas in igen, men då återstår frågan om vem som lämnar plats. Av fronttrion Rashford – Ronaldo – Sancho mot Boro var Sancho den bäst presterande och bör behålla sin plats. Ronaldo kan behållas som en bred forward eller vilas och Rashford, Anthony Elanga eller till och med Jesse Lingard kan ta en av ytterbackarna.

Även om det inte ger den bästa balansen tror vi att Ronaldo kommer att spelas till vänster om Cavani, med Sancho på högerkanten.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *