Premier League 13/14

Vem vinner Premier League

Säsongen närmar sig med stormsteg och i helgen är det endast tre veckor kvar tills seriestart i Världens bästa liga, Premier League. Betting på fotboll! Jag älskar engelsk fotboll!

Världens bästa liga? Självklart!

För cirka fem månader sen hade alla Engelska lag redan lämnat Världens finaste klubbturnering, Champions League, och nu sitter jag här och hyllar Premier League till toppen av isberget eller sandslottet.

Orsaker:

1. Vi kan inte frångå att Sverige har följt detta fotbollstokiga land som England faktiskt är nu, i flera årtionden. Jag minns Tipsextra kl 16:00 på TV4 varje Lördag under säsong, med legenden Billy Lansdowne som expert.
Det övergick sedermera till betalkanalen Canal + med skickliga Jens Fjellström som expert för att sedan avsluta på dagens destination, Viasat och Glenn Strömberg.
De största kanalerna har hela tiden haft handen om Premier League rättigheterna.
Canal + tappade runt 30% av sina kunder efter att Viasat köpt upp rättigheterna till Premier League, det är iallafall vad jag hört.

2. Av de stora ligorna är denna den absolut mest intressanta, finns minst tre lag som tampas om ligatiteln (Chelsea, Manchester United, Manchester City).
Tyskland har Bayern München och i bästa fall Borussia Dortmund, Italien har Juventus och inga mer, Spanien har Barcelona och Real Madrid.

3. Man kan inget annat än att fullkomligt älska passionen från fansen och spelarna. Passionen till spelet gör hela denna Brittiska fotbollskultur unik. För att inte tala om tempot, inlevelsen och det fysiska spelet blandat med finessen.

Finns heller inget annat land bland de stora som har så många utländska spelare i sina klubbar. Det gör att mixen med fysiskt spel alá Lee Cattermole blandas med det skickliga alá Stephane Sessegnon, för att ta ett exempel.

Även om lag som Barcelona, Real Madrid, Bayern München och Borussia Dortmund säkert slår topplagen i Premier League sett över 10 matcher, är Premier League ändå den bästa/största ligan i världen – Iallafall i mina ögon.

Nog om detta.

Säsongens upplaga av Premier League känns i vanlig ordning hyperintressant!

Christian Benteke skriver nytt kontrakt för Aston Villa trots alla flyttrykten, geniet Jose Mourinho återvänder till Chelsea medans David Moyes står inför världens i särklass tuffaste uppgift, att ersätta Sir-Alex Ferguson.
Wayne Rooney är påväg att lämna för en rival, Luis Suarez likaså, och Gareth Bale ser ut att slå alla Brittiska transfer-rekord.

Finns många frågetecken att reda ut innan seriestart och de närmaste veckorna lär sätta prägel på utgången för Premier League i mitten av Maj nästa år, det vågar jag lova.

Det var meningen att jag skulle specialisera mig på en Topp 6 tabell igår kväll, det var omöjligt.
Finns så många kort som ligger öppna ännu som kan förändra hela min analys och tabell.

Jag väljer att avvakta någon vecka i hopp om att några frågetecken kan rätas ut iallafall.

Håller mitt resonemang, eller vilken liga föredrar ni? Spela på sajter utan bonus.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *