Newcastle: Bruno Guimaraes: ”Vill vinna Champions League”

Bruno Guimaraes har sensationellt påstått att han vill vinna Champions League med Newcastle United. Newcastle, den rikaste klubben i världsfotbollen efter förra årets uppköp av en Saudiarabienstödd ägargrupp, spenderade stora summor i januari när de försöker undvika nedflyttning från Premier League.

Den engelska fotbollen

Newcastle ligger pyrt till i Ligan

Eddie Howes lag ligger på 19:e plats med 15 poäng, och står inför en enorm tuff och spännande match mot medkämparna Everton på tisdag. Guimaraes var en av de nyrekryteringar som togs in förra månaden och var en riktig kupp för Newcastle, eftersom mittfältaren har kopplats ihop med några av Europas största klubbar.

Det finns fyra spelare med 30+ tacklingar, 30+ genomförda dribblingar och 30+ skapade chanser i öppet spel i Europas fem stora ligor den här säsongen, och Guimaraes är en av dem.

Newcastle United

Newcastle kämpar verkligen i botten för sin överlevnad

Och trots att hans nya lag kämpar i den felvända änden av ligatabellen siktar Guimaraes på europeisk ära på sikt. Han berättade för Newcastles officiella hemsida: ”Självklart är det min dröm. Jag står inte ut med att förlora, jag blir riktigt irriterad över alla typer av nederlag, både på och utanför planen.

”Jag är besatt av att vinna. Med tanke på Newcastles projekt, all information de gav mig, kommer vi att ha ett bra lag här – som det var under en lång tid tidigare. ”Vi vill ha mer, vi vill vinna Champions League.”

Besatt av att vinna

När det gäller vad Newcastles fans kan förvänta sig tillade den tidigare Lyon-mittfältaren: ”Absolut, jag vill också öka mina mål och assist. ”Självklart som de som har skrivit kontrakt med mig vet väl är jag en mittfältare och inte en anfallare. Mitt mål är att få in bollen till de anfallande spelarna.

”Fansen kan förvänta sig mycket vilja och beslutsamhet. Mål är inte den starkaste delen av mitt spel. ”Jag ska få laget att röra på sig och bidra till att spela ut bollen med kvalitet. Det är bra att det är tydligt att Newcastle har skrivit kontrakt med en mittfältare, inte en anfallare.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *