Engelska fotbollsklubbar: De mest framgångsrika

I Storbritannien är föreningsfotboll nationalsport. Det är här som den moderna uppsättningen regler för koden fastställdes 1863. Det finns mer än 40 000 föreningsfotbollsklubbar i England, och därmed har landet fler klubbar som är involverade i koden än de andra länderna. Världens första klubb, Sheffield FC, den äldsta professionella fotbollsklubben, Notts County FC, det äldsta styrande organet, Football Association, och den äldsta nationella ligan, Football League, kommer alla från England. Låt oss ta en titt på de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Här läser du om engelska fotbollsspelare

De mest framgångsrika fotbollslagen i England

Fotboll är inte bara en av de mest populära sporterna i världen, utan också en av de mest välbetalda sporterna genom tiderna. Och engelska fotbollsklubbar har sina bidrag till att göra det till en global sport. Så, utan vidare, låt oss dyka djupt ner i riket av de mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

10. Nottingham Forest

Nottingham Forest har vunnit totalt 13 nationella och internationella fotbollstroféer i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. Dessutom innehar man nu den tionde platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har nått den engelska Premier League-titeln en gång hittills och har vunnit totalt 2 FA Cups och 4 Football League Cups i sin klubbhistoria.

Nottingham Forest tog FA Community Shield en gång hittills och blev vinnare av Full Members Cup 2 gånger. De har vunnit UEFA Champions League två gånger hittills. Nottingham Forest har nått UEFA Super Cup en gång i sin klubbhistoria.

engelska fotbollsklubbar

9. Newcastle United

Newcastle United har vunnit totalt 14 nationella och internationella fotbollstroféer i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. Dessutom innehar de nu en nionde plats på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har uppnått 4 engelska Premier League-titlar hittills och har vunnit totalt 6 FA Cups i sin klubbhistoria.

Newcastle United har vunnit FA Community Shield två gånger hittills och blev vinnare av Inter-Cities Fairs Cup en gång. Newcastle United har vunnit UEFA Intertoto Cup en gång i sin klubbhistoria.

8. Everton

Everton har vunnit totalt 24 nationella och internationella fotbollstroféer i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. De innehar nu den åttonde platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har uppnått 9 engelska Premier League-titlar hittills och har vunnit totalt 5 FA-cups i sin klubbhistoria.

Everton har vunnit FA Community Shield totalt 9 gånger hittills och blev vinnare av UEFA Cup Winners’ Cup en gång från och med fotbollssäsongen 2019-20.

7. Manchester City

Manchester City har vunnit totalt 25 nationella och internationella fotbollstroféer i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20.

Det innehar nu den sjunde platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen. Klubben har hittills vunnit 6 engelska Premier League-titlar.

Klubben har vunnit sammanlagt 6 FA Cups och 6 Football League Cups i sin klubbhistoria. Manchester City har uppnått FA Community Shield fyra gånger nu. Manchester City har vunnit UEFA Cup Winners’ Cup en gång i sin klubbhistoria.

6. Aston Villa

Aston Villa har vunnit totalt 25 nationella och internationella fotbollstroféer i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. Det innehar nu den sjätte platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har uppnått 7 engelska Premier League-titlar hittills och har vunnit totalt 7 FA-cups och 5 Football League Cups i sin klubbhistoria.

Aston Villa har vunnit FA Community Shield tre gånger hittills och blev vinnare av UEFA Champions League en gång. Aston Villa har vunnit UEFA Super Cup en gång och även vunnit UEFA Intertoto Cup två gånger i sin klubbhistoria.

5. Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur har vunnit totalt 26 nationella och internationella fotbollspokaler i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. De innehar nu den sjätte platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har hittills vunnit två engelska Premier League-titlar. Dessutom har de vunnit totalt 8 FA Cups och 4 Football League Cups i sin klubbhistoria.

Tottenham Hotspur har vunnit FA Community Shield nio gånger hittills och blev vinnare av UEFA Cup Winners’ Cup en gång. Tottenham Hotspur har vunnit UEFA Europa League två gånger i sin klubbhistoria.

fotbollsklubbar England

4. Chelsea

Chelsea har vunnit totalt 31 nationella och internationella fotbollstroféer i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. De innehar nu den fjärde platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har uppnått 6English Premier League-titlar hittills och har vunnit totalt 9 FA Cups och 6 Football League Cups i sin klubbhistoria.

Chelsea har vunnit FA Community Shield totalt 4 gånger hittills och blev vinnare av UEFA Champions League två gånger. Den engelska klubben har vunnit UEFA Cup Winners’ Cup två gånger och även vunnit UEFA Super Cup en gång. Chelsea har nått UEFA Europa League en gång i sin klubbhistoria.

3. Arsenal

Arsenal har vunnit totalt 46 nationella och internationella fotbollstroféer i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. Den här klubben innehar nu den tredje platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har uppnått 13 engelska Premier League-titlar hittills och har vunnit totalt 13 FA-cups och 3 Football League Cups i sin klubbhistoria.

Arsenal har vunnit FA Community Shield totalt 15 gånger hittills och blev vinnare av Inter-Cities Fairs Cup en gång. Arsenal har vunnit UEFA Cup Winners’ Cup en gång sedan starten i sin klubbhistoria.

2. Liverpool

Liverpool har vunnit totalt 61 nationella och internationella fotbollstroféer i sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. De innehar nu den andra platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har uppnått 18 engelska Premier League-titlar hittills och har vunnit totalt 8 FA-cups och 8 Football League Cups i sin klubbhistoria.

Liverpool har vunnit FA Community Shield totalt 15 gånger hittills och blev vinnare av UEFA Champions League 5 gånger. Den engelska klubben har vunnit UEFA Europa League tre gånger sedan starten. Liverpool har uppnått UEFA Super Cup tre gånger i sin klubbhistoria.

1. Manchester United

En av de rikaste fotbollsklubbarna, Manchester United, har vunnit totalt 66 nationella och internationella fotbollstroféer under sin klubbkarriär från och med den senaste fotbollssäsongen 2019-20. Det innehar nu den översta platsen på vår lista över de 10 mest framgångsrika engelska fotbollslagen.

Klubben har uppnått 20 engelska Premier League-titlar hittills och har vunnit totalt 12 FA-cups och 5 Football League Cups i sin klubbhistoria. Manchester United har vunnit FA Community Shield totalt 21 gånger hittills och blev vinnare av UEFA Champions League 3 gånger.

Den engelska klubben har vunnit UEFA Cup Winners’ Cup en gång och även vunnit UEFA Super Cup en gång. Manchester United har nått Intercontinental Cup och FIFA Club World Cup en gång vardera i sin klubbhistoria.

Manchester United Fotboll

Summa

Arvet från den stora fotbollen har burits vidare under flera decennier i England. Landet har utvecklat spelarna till att bli bland de bästa i världen, och deras klubbar, med en så högklassig ledning och utmärkta spelare, är med bland de största i världen.

Vanliga frågor om de mest framgångsrika engelska fotbollslagen

Här nedan följer ett apr av de vanligaste frågorna vad gäller engelska fotbollslag och allt som rör den engelska fotbollen:

Vilka är de mest framgångsrika engelska fotbollslagen någonsin?

Den engelska toppklubben Manchester United, som har vunnit rekordtiteln, har vunnit divisionen totalt 20 gånger sedan 1889. Majoriteten av dessa segrar skedde efter att Premier League bildades i början av säsongen 1992/93 under ledning av Sir Alex Ferguson.

Vilken spelare har vunnit flest troféer i engelsk fotboll?

Ryan har vunnit flest troféer i engelsk fotboll. Under sin 23-åriga karriär i Manchester United blev Ryan Giggs OBE den mest dekorerade spelaren i engelsk fotboll. Under Uniteds första ligamästerskap sedan 1967 firar Ryan Giggs sitt mål tillsammans med lagkamraten Eric Cantona.

Vilken är den rikaste fotbollsklubben i världen?

Detta är tredje året i rad som Real Madrid toppar Brand Finance:s lista över de mest värdefulla fotbollsklubbarnas varumärken globalt. Med ett varumärkesvärde på 1,27 miljarder euro är de spanska jättarna den högst rankade klubben globalt och överträffar La Liga-rivalerna Barcelona som värderas till 1,26 miljarder euro.

Vilket engelskt lag har flest fans?

De flesta känner till Liverpool eftersom de är det mest populära laget. Från och med 2022 är Liverpool det mest populära Premier League-laget i Storbritannien: 46 procent av de tillfrågade uppger att de älskar eller gillar klubben.

Artikeln är inspirerad av: https://sportsbrowser.net/most-successful-english-football-teams/

Största klubbarna i England

Detta var en sammanställning vad gäller de engelska fotbollsklubbarna, som har haft störst framgång genom historien. De är alla stora kända och erkänt bra fotbollslag helt klart. Vissa ligger högre än andra i tabellerna just nu, men ingen kan ta ifrån något av lagen att de har varit riktigt stora vad gäller framgångar!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *