Conte: Ifrågasätter Spurs ”misstag” på transfermarknaden

Antonio Conte har uppmanat Tottenham att vara försiktigare på transfermarknaden efter att ha antytt att klubben gjort sig skyldig till ”misstag i det förflutna”. Spurs lät Tanguy Ndombele, Giovani Lo Celso och Bryan Gil lämna klubben på lån i januari, medan Dele Alli anslöt till Everton på ett permanent avtal.

Den engelska fotbollen

Dyra floppar och spelare som dalat

Alli blomstrade utan tvekan under en tid i Spurs, men Lo Celso och Ndombele har hittills visat sig vara dyra floppar sedan de anslöt sig 2019.

Lo Celso, som skrevs på för 27,8 miljoner pund (32 miljoner euro) från Real Betis, skickades iväg till Villarreal med en köpoption, medan Ndombele – en klubbrekordvärvning för 55 miljoner pund (63 miljoner euro) – skickades tillbaka till Lyon, som behåller rätten att köpa honom för en rapporterad summa på 65 miljoner euro (54 miljoner pund).

Spurs verkar åtminstone ha kvar hoppet om den spanska landslagsyttern Bryan, 20, vars tillfälliga övergång till Valencia inte innehåller några köpklausuler eller skyldigheter. Contes allmänna bedömning av situationen återspeglar dock inte särskilt väl om någon av dem, inte heller de som ansvarar för överföringar i Spurs.

”Vanligtvis köper man spelare för att förstärka sitt lag”, sade Conte till reportrar på fredagen. ”Men om man skickar på lån efter två eller tre år är det märkligt. ”Det betyder att man kanske i det förflutna måste se vad man gjorde och kanske förstå att det fanns några misstag i det förflutna.

tottenham

”Vi måste vara mer uppmärksamma i framtiden när vi går in på marknaden. Det blir en grundläggande betydelse om vi vill förstärka laget, annars tappar du kvaliteten på ditt lag.” Tottenham var också aktiva med inflöden, Rodrigo Bentancur och Dejan Kulusevski anslöt från Juventus. Spurs sportchef Fabio Paratici har tidigare värvat båda spelarna under sin tid som ansvarig för Bianconeri.

Även om ingen av spelarna i slutändan passade in i Turin, verkade Conte entusiastisk över deras respektive ankomster i norra London.

Kulusevski och Bentacour anslöt i januari

”Vi talar om två spelare som är de rätta förutsättningarna för klubbens filosofi, unga spelare, talangfulla spelare som ska utvecklas och förbättras för att sedan bli viktiga spelare i framtiden”, sade han. ”De har rätt erfarenhet, Bentancur har förvisso spelat många matcher för Juventus, Kulusevski likaså. Att kunna skriva kontrakt med dessa två spelare var bra, eftersom de kompletterar vår trupp.

”Vi behövde lägga till ytterligare en spelare på mittfältet. Vi spelade med endast tre mittfältare – [Pierre-Emil] Hojbjerg, Winksy [Harry Winks], [Oliver] Skipp.

”Vi behövde lägga till ytterligare en spelare och vi lade till en bra spelare. Inte bara för att lägga till en spelare, utan en bra spelare. ”Rodrigo har mycket utrymme för förbättring, han har spelat för sitt landslag, 200 matcher [för Juve och Boca Juniors] trots sin ålder; han är bara 24 år gammal. Han har vunnit i Italien. Ja, en bra signering för oss.”

De kan blomma ut i Tottenham

Yttermittfältaren Kulusevski hade tidigare tippats för en stor framtid i Juve när han ursprungligen skrev på från Atalanta mitt under en genombrottslig låneperiod med Parma 2019-20, året då han utsågs till säsongens unga spelare i Serie A. Conte är övertygad om att Kulusevskis mångsidighet kommer att vara en tillgång, och han är till och med övertygad om att den breda anfallaren skulle kunna fungera effektivt som ytterback.

”Dejan har egenskapen att spela, enligt mig, bakom anfallaren, en av de två nummer 10 som vi har bakom vår anfallare. Samtidigt har han förmågan att spela som ytterback, till höger. Han gillar också att göra detta eftersom han fysiskt sett är mycket stark och har bra kvalitet”, sade Conte. Conte sades vilja använda Adama Traore, en annan ytter, som ytterback innan han valde Barcelona framför Tottenham.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *