Conte: Berömmer Kane för attityd och engagemang

Antonio Conte hyllade Harry Kanes attityd och engagemang efter Tottenham-kaptenens dubbelmål i deras 3-1 FA Cup-seger över Brighton and Hove Albion. Kanes dubbel, som var insprängd i ett självmål av Solly March och ett avvärjt Yves Bissouma-anfall för Brighton, säkrade Tottenhams plats i den femte omgången.

Engelska fotbollen

Kulusevski gjorde matchdebut

Son Heung-min återvände från en hamstringskada medan Cristian Romero var tillbaka i spel för Spurs efter en lårproblematik. Nyförvärven Dejan Kulusevski och Rodrigo Bentancur kom också från bänken för att göra debut, vilket gav Conte många skäl att vara nöjd.

På frågan om Kane, som nu har tre mål på sina tre senaste matcher i alla tävlingar, är på väg tillbaka till sitt bästa, svarade Conte: ”Det är klart att vi måste försöka förbättra spelarna, eller hur? Och jag tror att Harry, även tidigare, när han i de matcher han inte gjorde mål, gillade jag hans prestation.

tottenham

”Harry är en spelare som har gjort många mål tidigare som nummer nio, men jag tror att det vi kan uppskatta – jag och även hela laget – är hans attityd och engagemang för laget. ”Jag tror att detta är det viktigaste för oss. Sedan är det säkert viktigt att göra två mål eftersom han är nummer nio, han är van vid att göra mål och han förbättrar också sin… vi jobbar på den fysiska konditionen med laget.

Tottenham vill ha högre intensitet

”Vi försöker förbättra intensiteten, även under träningspassen. Jag tror att alla dessa situationer kan förbättra prestationen med alla spelare. ”Visst är jag glad för hans skull men jag är glad för hela laget. Jag är glad för Son och Romero att komma tillbaka till vårt lag. Det var viktigt.”

Angående Son’s återkomst tillade Conte: ”Det var goda nyheter för oss. Sonny är en viktig spelare för oss. Han är beslutsam. Det vet han mycket väl. ”Idag ville jag ge honom 65-70 minuter eftersom när du kommer tillbaka efter en skada, föredrar jag i en vecka när vi har tre matcher, att hantera mycket väl Son och även Romero.

”För efter allvarliga skador var det bra att ha dem tillbaka, men vi måste också försöka hantera dem väldigt bra och inte ta risker eftersom de är viktiga spelare för oss.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *