Burnley 1-1 Man United: Tre saker vi lärde oss

I ett nordvästderby av verklig betydelse på tisdagskvällen spelade Burnley och Manchester United ut ett otroligt underhållande 1-1 oavgjort resultat. De röda djävlarna hade lite otur tidigt men lyckades ändå ta ledningen tack vare ett fint anfall från den återvändande Paul Pogba.

Mera om den engelska fotbollen

Efter en våg av press i början av den andra halvleken kvitterade sedan Burnley genom Jay Rodriguez. Både Clarets och United gav allt vad de hade i jakten på en seger men i slutändan fanns det inget som skilde de två lagen åt och båda fick med sig en poäng från Turf Moor.

Weghorst-effekten

Wout Weghorst tippades som en person som skulle kunna göra en verklig skillnad för Burnley under andra halvlek av kampanjen och efter den här uppvisningen är vi inte förvånade över varför. Mansberget var i hjärtat av allt Burnley försökte göra med hans nyckelmoment var en fantastisk vändning och assist till Rodriguez mål, samt ett skott som tvingade fram en mirakelräddning av David de Gea. Det låter galet, men 29-åringen kan vara nyckeln till deras överlevnadssträvan.

Manchester United Fotboll

Inga idéer för United

Det fanns två VAR-beslut som lätt kan pekas ut som helt orättvisa för Manchester United i den här matchen och det går inte att komma ifrån det. Ändå kunde de inte göra det när det gällde i den andra halvleken och de behövde gräva djupt i jakten på en seger, men de kunde inte göra det. Oavsett om det är spelarna, managern eller filosofin som omger klubben behöver de på allvar skärpa sig om de vill ha en topp fyra-placering.

Burnleys stora flykt?

En sak som många av oss verkade glömma om Burnley är hur motståndskraftiga de är under Sean Dyche. Visst, alla spelar som om det vore en cupfinal när de möter Manchester United, men det betyder inte att vi ska bagatellisera vad de åstadkommit som lag. De säkrade ett tredje oavgjort resultat i rad och även om det är tydligt att de måste börja vända dem till segrar har de en anekdot som fungerar – och en manager som förstår hur man överlever i den här divisionen.