Vad lärde vi oss av Man Utd vs Atalanta?

Tre saker vi lärde oss av Manchester Uniteds 3-2-seger mot Atalanta i Champions League.  Manchester United kom bakifrån och tog en minnesvärd Champions League-seger mot Atalanta. Bortalaget ledde med 2-0 redan efter en halvtimme efter mål av Mario Pasalic och Merih Demiral. Marcus Rashford drog in en reducering i den andra halvleken och Harry Maguire kvitterade med ett smart avslut.

Se fotboll här

Ronaldo var skillnaden

Men det var Cristiano Ronaldo som stal rubrikerna med ytterligare en avgörande seger som gav Uniteds Champions League-förhoppningar ett rejält uppsving. Vi var illa ute under stora delar av matchen.

Här är tre saker som vi lärde oss av kvällens match:

Laget spelar för sin manager.  Även om prestationer och resultat på senare tid har varit allt annat än lysande, så belyste kvällens uppvisning en viktig sak, spelarna spelar fortfarande för sin manager. Trots att en stor del av supporterbasen verkar vilja ha honom borta, med ”Ole Out” som trend de senaste dagarna, verkar stämningen i lägret fortfarande vara positiv.

Manchester United Fotboll

Arbetade hårt och tryckte på

Spelarna visade en vilja att trycka på och arbeta hårt som har saknats de senaste veckorna, kämpade sig tillbaka från två mål och visade den aldrig säga dö-attityd som så ofta förknippats med United genom åren. Oavsett om detta är en vändpunkt i deras säsong eller inte kan denna motståndskraft bara vara bra för de röda djävlarna framöver.

Rashfords återkomst är enorm

Trots att Marcus Rashford spelat lite mer än 90 minuter hittills under den här kampanjen har hans inverkan varit seismisk. Med två mål på två framträdanden sedan han återvände från en axeloperation har 23-åringen slagit igenom nu när han äntligen spelar skadefritt igen.

Rashford är unik i anfallet

Rashford erbjuder något helt annat än Uniteds andra anfallsalternativ med sin vilja att springa in bakom, och orsakade Atalanta stora problem på Old Trafford ikväll. Sju mål i hans sju senaste Champions League-gruppspelsmatcher är redan ett imponerande rekord, men räkna med att han kommer att fortsätta hitta nätet när vi ser mognaden hos en av världens bästa yttrar i fotboll.

Mr Champions League

Fans, experter och journalister borde verkligen ha lärt sig att inte tvivla på Cristiano Ronaldo när den legendariske anfallaren visade sig vara skillnaden ännu en gång. 36-åringen har kritiserats för sin brist på presspel inte helt utan anledning den här säsongen, men när han kan producera kvalitetsmoment som han gjorde ikväll verkar hans presspelsstatistik blekna i betydelse.

Ronaldo, som inte blev överträffad av Lionel Messi som gjorde ett eget mål i går kväll, gjorde sitt 137:e Champions League-mål i sin 179:e match.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *