Speltips: Atalanta vs Manchester United

Bettingtips: Bortamatch mot Atalanta

Prognos: Atalanta vs Manchester United. Domslut: Över 1,5 mål i den första halvleken. Manchester United vill bygga vidare på helgens fantastiska seger och kommer att vända blickarna tillbaka mot Champions League-uppdragen när de åker till Atalanta på tisdagskvällen.

Atalanta

Atalanta, som började med värdlaget och lyckades ta en sista poäng på hemmaplan i helgen, kommer att vara desperata att bygga vidare på dessa positiva saker. La Dea fick till slut en kvittering på tilläggstid mot Lazio i 2-2 på Gewiss Stadium och hoppas nu kunna lägga förra månadens Champions League-härvan bakom sig.

Efter att ha kastat bort en 2-0-ledning på Old Trafford för fjorton dagar sedan och lidit ett actionfyllt 3-2-nederlag mot tisdagens motståndare, finner huvudtränare Gian Piero Gasperini nu sitt lag utanför topp två i grupp F. Även om Atalanta kanske markerade sin återkomst från oktober månads landslagsuppehåll med en 4-1-seger borta mot Empoli, har mittvåningsvärdarna i stort sett haft problem med sin jämnhet sedan de inledde 2021/22 års säsong. Med bara ett par segrar på de sex senaste matcherna i alla format bör det också noteras att Gasperinis lag bara har tagit ett enda rent mål sedan mitten av september.

Lagnyheter

Atalanta kommer återigen att vara utan försvararen Rafael Toloi på tisdagskvällen. 31-åringen kommer att få sällskap på kanten av sina förstalagskamrater Berat Djimsiti, Robin Gosens, Matteo Pessina och Hans Hateboer.

Manchester United

Även om Ole Gunnar Solskjaer inte är helt befriad från trycket på sina axlar, fick Manchester United en välbehövlig förstärkning under helgen. De före detta mästarna i högsta ligan åkte till Premier League-kamraterna Tottenham på lördagskvällen och tog en uppseendeväckande 3-0-vinst i norra London.

Med sin norske manager som klargjorde att hans lag måste bygga vidare på sin uppvisning i huvudstaden, kommer United att vara desperat att bevisa att helgens uppvisning inte bara var en liten uppryckning. Solskjaers lag har hittat ett sätt att studsa tillbaka från den fruktansvärda 5-0-matchen mot de bittra rivalerna Liverpool den 24 oktober, men Solskjaers lag har ändå bara vunnit en trio av sina tio senaste matcher i alla format. Medan tisdagens gäster kanske behövde ett riktigt mirakel när de tog den fantastiska 3-2-segern mot Atalanta för fjorton dagar sedan, har Premier League-giganterna lyckats hitta en väg till toppen av grupp F.

Lagnyheter

Efter att ha påbörjat sin inhemska avstängning under helgen kan Paul Pogba göra sin återkomst i Champions League i mitten av veckan. Anthony Martial, som återhämtar sig från ett skadeproblem, har också fått grönt ljus för att vara med på tisdagskvällen.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

När de två lagen möttes förra månaden tog Manchester United en fantastisk vändning och vann med 3-2 på Old Trafford. Atalanta har sett var och en av sina sex senaste matcher i alla format sluta med att båda lagen hittade nätet. Var och en av Uniteds fyra senaste matcher har slutat med över 2,5 mål. Cristiano Ronaldo har gjort tre Champions League-mål hittills den här säsongen. La Dea har spelat in ett rent mål i bara en av sina sex senaste hemmamatcher i alla matcher.

Slutsats

Manchester United lyckades storma sig till en rejäl 3-0-seger borta mot Tottenham i helgen och kommer att vara desperat att bygga vidare på det resultatet. Men även om Premier League-jättarna kanske till slut fick den fantastiska 3-2-segern på Old Trafford för fjorton dagar sedan, så har de röda i stort sett kämpat med sin jämnhet hittills under säsongen.

De neutrala spelarna försöker fortfarande att återhämta sig från den sorgliga 5-0-matchen mot Liverpool och hoppas på en ny actionfylld match i mitten av veckan. Med Atalanta som bara fortsätter att få ett rykte för sina livliga resultat, bli inte förvånad över att få se en annan alldeles förkrossande tävling i Italien på tisdagskvällen.

Slutsats: Över 1,5 mål i den första halvleken.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *