Vad är Värdebet och Units inom betting?

Hur beräknar man Värdebet?

Vart man hittar och hur man bäst utnyttjar värdebets taktiken. För att sätta oddsen på en händelse så räknar spelbolagen ut sannolikheten för att ett utfall ska hända. Om ditt spelbolag underskattar ett utfall så blir oddsen på de specifika utfallet högre än vad det borde vara. Ta även vara på de oddsbonusar som ditt spelbolag erbjuder.

Om du vill hitta de bästa värdebeten så behöver du räkna ut de verkliga oddsen själv. Om dina uppskattningar blir rätt så kommer du vinna pengar i de långa loppet. Svårigheten ligger i att räkna ut oddsen mer noggrant än spelbolagen själva.

Vilket kan verka hopplöst för oss som har annat att göra om dagarna.

Vad ar units

100 tals odds varje dag hos spelbolagen

Men spelbolagen har ofta flera hundra matcher att sätta odds på varje dag så många gånger är det endast på statistik de baserat sina odds på, det är här du har en fördel, hitta en liga eller ett lag du läser på lite extra om så ska du se att du vet om skador och formsvackor som inte spelbolagen tagit någon notis om.

En annan fördel för oss spelare är spelbolagens konkurrens om oss kunder, skulle de sätta för låga odds skulle alla byta sidor, på många matcher så sätter dem extra höga odds på tex underdogen för att locka till sig kunder. Det finns också diverse hemsidor där du kan hitta massa värdebets uppradade men det bästa är att hitta sina egna.

Vad är Units?

Om du är ny med spelandet så rekommenderar vi att du använder dig av ett satsningssystem som innebär att du satsar i units.
En unit bestämmer man själv vad de ska vara men man kan utgå från att en unit är 1 procent så börjar du med 1000 kr att spela för så är det lämpligast att spela med så små summor som 10-50 kr per satsning.

Satsningarna bör alltså ligga mellan 1 och 5 units, beroende på hur säkert du känner att ett bet är utifrån din analys av matchen. tex om det är en spelvärd 4 oddsare så lägger man lämpligtvis 1 eller 2 units men på en spelvärd 1.8 oddsare kan man gå in med 5 units.

Blygsamma units till att börja med

Man kan ändå tycka att detta är lite blygsamma insatser när man ändå har 1000 kr på banken och bara spelar om 10 kr men om man ska bli vinnande spelare så gäller det att vara vinnande i längden, storspelarna som försörjer sig på betting vinner inte varje bet, men i de långa loppet utslaget över ett par hundra vad så ligger dem ofta kring ett ROI(Return on investment) på 110-130 vilket innebär att de över tiden plusat 10-30%.

En kombination med detta Units-system och värdebet är vad de flesta storspelarna tjänar pengar på.

Nu vet du mer om Värdebet och Units inom betting

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *