Tips – att spela på Tipset

Tippa på fotboll

Att spela på tipset innebär helt enkelt att satsa pengar på sport. När man talar om tips inom sport-sammanhang så är det oftast Stryktipset och Måltipset man pratar om. Det finns många sporter att välja ibland, men fotboll och hästsport är de vanligaste sporterna. Inom fotbollssporten så kan du tippa på vilket lag som ska vinna i en viss match eller vilka fotbollsmatcher som blir mest vinstrika under en viss period.

Olika sporter

Inom hästsporten så kan du tippa på vilken häst som ska vinna, vilka som ska komma etta, tvåa eller trea i ett visst lopp och du kan tippa både på trav och på galopp. Förutom hästar och fotboll kan du satsa inom alla möjliga sporter, som ishockey, cricket, rugby, amerikansk fotboll, tennis och golf. För dig som inte är det minsta sportintresserad så kan du istället tippa på vem som ska vinna musiktävlingen Idol eller vilket land som vinner årets upplaga av Eurovision Song Contest. Lär dig hur man kan tjäna pengar på betting.

Betting och tippa

Ett annat ord för att satsa pengar på sport är betting. Intresset för sports betting har ökat de senaste åren i och med att det numera går utmärkt att spela via Internet. Det gör att fler har råd, tid och möjlighet att tippa idag än tidigare. Det finns också färdiga spel, som Harry Boy och Xperten, för dig som vill tippa men inte riktigt känner att du har tid eller ork att sätta dig in i hur du ska göra för att själv tippa.

Med dessa spel så väljer datorn ut hur du ska tippa. Du väljer egentligen bara en insats, det vill säga hur stor summa pengar du vill satsa på spelet, därefter plockar datorn ut en spelkupong åt dig och så är det bara att luta dig tillbaka och hoppas på vinst.

Stryktips och måltips

När man talar om tips inom sportsammanhang så är det oftast Stryktipset och Måltipset man pratar om. Det är gamla, välkända former av sportspel. Men det finns även andra spelformer, som Topptipset, Europatipset och Lången. Måltipset går ut på att du ska tippa vilka åtta fotbollsmatcher som är de mest vinstrika utav trettio möjliga.

Topptipset går ut på att tippa Stryktipset går ut på att du ska tippa vilket lag som vinner i tretton fotbollsmatcher. Du kan välja mellan ett, kryss eller två i respektive match. En etta innebär att du tror att hemmalaget vinner. Ett kryss betyder att du tror att det blir oavgjort mellan de båda lagen. En tvåa innebär att du tror att bortalaget vinner.

Olika roliga spel

Europatipset påminner om Stryktipset och det går också ut på att tippa utgången i 13 fotbollsmatcher. Du väljer antingen 1, X eller 2, precis som på Stryktipset. Skillnaden mellan Europatipset och Stryktipset är att Europatipset består av matcher som plockas från hela Europa. Det är oftast matcher från de bästa ligorna i världen som är med i Europatipset och därför kan det finnas fotbollsmatcher i Tyskland, England, Holland, Spanien, Italien eller andra länder.

Engelska och svenska matcher

I Stryktipset är det främst svenska och engelska matcher som är med. För att vinna på Stryktipset och Europatipset krävs minst tio rätt. För att vinna den allra högsta vinsten är det dock tretton rätt som vinner. Det finns också möjlighet att dubblera din vinst, genom något som heter Dubbelvinsten. Du kan också spela olika slags system.

Du kan kombinera Stryktipset, Måltipset, Topptipset och Europatipset med att spela på Joker. Joker är ett nummer som står på respektive spelkupong. Varje vecka dras ett nummer och den som har minst två rätt på Joker vinner.

Topptipset

Topptipset är ett av de nyare spel som det statliga spelbolaget Svenska Spel har lanserat under de senaste åren. Det lanserades 2007 och det är ett tilläggsspel till Stryktipset och Europatipset. Topptipset består av de åtta första matcherna på respektive spel. Spelets idé går ut på att ha alla rätt på dessa åtta matcher. Du tippar ett, kryss eller två, precis som vanligt.

Du kanske kan tycka att det känns konstigt att spela dubbelt, alltså att först spela på Stryktipset och sedan att lägga ner några extra kronor och extra tid till att fylla i en ny kupong för att spela på Topptipset. Men det kan faktiskt vara värt de extra kronorna och minuterna. En satsad krona kan ge flera tusenlappar tillbaka. Det är alltså större chans att vinna, och det är dessutom en bättre utdelning, än Stryktipset eller Europatipset.

Kan vara enklare med topptipset

Fördelen med att satsa några kronor på att spela Topptipset, istället för att kanske göra ett större system på Stryktipset, är också att de första åtta matcherna är de matcher som man brukar ha mest koll på. De första åtta matcherna på spelkupongen är matcherna där topplagen möts. Matcherna i de allra bästa ligorna. De sista fem matcherna på kupongen är oftast bara utfyllnad med fotbollsmatcher från de lägre serierna. Dessa kan vara svårare att tippa på.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *