Oddsspel – En introduktion

Spela på oddsspel

Att spela på oddsspel innebär att man satsar på någon typ av sportspel. Det brukar vara ett mått av vad-slagning inblandat. Det handlar alltså om att slå vad om vem som ska vinna matchen, vilken häst som ska komma först i mål eller vilket lag som gör flest mål. På vår sajt spelar vi mest på odds på fotboll.

Det finns många olika oddsspel att välja bland. Inom fotboll så är Stryktipset och Måltipset de största. Inom travsporten så är V75, V65 och Dagens Dubbel de mest kända spelen. Men det finns mycket annat som du kan satsa pengar på, hundkapplöpning, rugby och tennis till exempel. Här kan du läsa mer om hur odds fungerar.

Oddsspel på nätet

Nu när många vadhållningsföretag har lanserat sidor på nätet så hittar de på nya saker att tjäna pengar på och de vill gärna locka nya spelare till sina sidor, spelare som kanske inte är så sportintresserade. Därför kan du numera även tippa på vem som ska vinna Melodifestivalen, vem som ska vinna musiktävlingen Idol eller vem som skulle bli USA:s president. Du kan till och med spela på något så udda som ifall Julbocken i Gävle får stå kvar ända fram till jul eller om den brinner upp innan dess.

Låga och höga odds

Odds är ett sätt att uttrycka sannolikheten för ifall något ska hända. Ju lägre ett odds är, desto högre är då sannolikheten att händelsen ska inträffa. Det motsatta gäller förstås också – ju högre ett odds är, desto lägre chans är det att händelsen ska inträffa. Om du tänker tippa på ett travlopp, säg V75, så har alla hästarna ett oddstal angivet intill startlistan. Detta tal ändras hela tiden, i och med att folk satsar på hästarna ända fram till spelstopp.

Räkna ut vinsten

Oddset används för att räkna ut vinsten, oftast så är det insatsen multiplicerat med oddset minus insatsen som är din vinst. Om den häst eller det lag som du har satsat på har haft ett högt odds så vinner du alltså mer än om det du satsat på har haft ett lågt odds. Om du vill ha chans till en riktigt stor vinst ska du alltså leta rätt på högoddsarna. Om du istället vill ha stor chans till att vinna, men då riskera att få dela din vinst med många andra, då ska du satsa på lågoddsarna.

Enkelt att spela på nätet

Att spela på oddsspel är väldigt enkelt. Du kan antingen spela på nätet, spela direkt på travbanan eller stadion där matchen ska hållas, eller så kan du spela hos ett spelombud. Ett spelombud är oftast en kiosk eller en bensinmack, som tillhandahåller spelkuponger och spelautomater där du kan registrera ditt tips. Om du spelar hos ett spelombud så fyller du i din satsning på en spelkupong.

Mängder med olika oddsspel

Det finns massor av olika spelkuponger att välja bland, beroende på vilken typ av spel du tänkte satsa på. På kupongerna står det tydligt hur du gör för att fylla i dem. Oftast så kan du välja insats själv, som på Dagens Dubbel, där du ska tippa vilka två hästar som blir vinnare i två travlopp. I andra spelformer är det ett fast pris per match/rad du väljer att spela på, som i Stryktipset eller Måltipset.

Spela oddsspel hemma

Även om du väljer att spela via nätet så är det väldigt enkelt att tippa på oddsspel. Kanske till och med enklare än om du ska spela hos ett ombud, eftersom du kan sitta hemma eller på jobbet och tippa. Du behöver inte något annat än en dator med Internetuppkoppling. För att kunna spela på nätet så måste du ha ett spelkonto hos ett spelbolag.

Många bra spelbolag

Det finns många att välja mellan. Innan Internetspel blev vanligt så hade ATG (Aktiebolaget Trav & Galopp) monopol på hästsport, medan Svenska Spel hade ensamrätt till andra typer av sportspel. Dessa två stora spelbolag är fortfarande ledande, men numera finns även andra aktörer på banan. Unibet, Bet24, Ladbrokes, Betsson och Betway är några av de bettingsajter där du kan välja att satsa på olika typer av sportspel.

Oddsspel på fotboll

Det som är extra spännande med dessa sajter är att de erbjuder andra typer av spel än våra traditionella, svenska sportspel. Där kan du exempelvis även spela på basket, amerikansk fotboll, rugby, bandy, golf och cricket. För dig som är sportintresserad finns det alltså stor chans att du kan tippa på just din favoritsport. Det är ju extra roligt att sitta i soffan och titta på sporten när du har chans att vinna pengar om ditt favoritlag eller din favorithäst vinner. Spelsidor fotboll.

Sportbetting med bra odds

För dig som inte är så insatt i sport så finns det också spel där du väljer en insats och sedan väljer datorn ut vilka hästar eller matcher du ska satsa på. Det är ett smidigt sätt att spela på, eftersom det går snabbt och det är inte heller bara turen som avgör om du vinner eller inte, för datorn tar både med favoriter och högoddsare på kupongen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *