Sverige – Italien speltips 2017/11/10

Då var det dags för landslagsuppehåll igen och denna gång bjuds det på ett storslaget möte mellan vårt älskade Sverige och mot topplaget Italien. En match där lagen möts tidigare och det har varit riktigt jämt vilket även denna match kommer att bli tror jag!

Spela hos Betsafe här!

Dagsform och tidigare möten

Sverige har imponerat starkt den senaste tiden, en andra plats i gruppspelet där Frankrike och Holland befann sig i är ett bra betyg bara det.  Inte nog med det så knep dem en 2-1 seger mot Frankrike i det andra mötet emot dem, detta är något man aldrig ens kunde drömt om. Med även en vass målform har Sverige lyckats näta 12 mål de tre senaste matcherna och enbart släppt in 2 mål där bägge målen kom mot Holland i returmötet där Sverige förlorade med 2-0 men avancerade sig vidare i turneringen ändå.

Italien

Även Italien har spelat säkert, ett lag som inte gör några större misstag på defensiven men har faktiskt inte heller briljerat särskilt mycket offensivt heller. Italien är inte riktigt det lag vi sett på tidigare år, trots sina otroligt bra spelare och sin starka trupp är det inte riktigt som tidigare.  I en grupp där Italien ställs mot Albanien, Israel, Makedonien, Liechtenstein och Spanien så finns det egentligen bara ett lag som är motståndare mot Italien och därför känns det ändå ganska givet att Italien ska vara i denna situation som dem står i nu. En andraplats i gruppen efter Spanien är något man redan kunde förutspå innan gruppspelet ens började.

Tidigare möten

Sverige har ställts mot Italien en gång förr, den 17 juni 2016 är ett möte som många svenskar vill glömma. En match där Sverige behövde plocka en poäng men tappade 0-0 läget i 88 minuten och 1-0 till Italien var ett faktum och Sverige fick packa väskorna och åka hem. Detta är ett möte vi absolut inte vill se igen men ett Italien som har ett starkt försvar och ett formsvagt offensiv kommer förmodligen spela ett säkert spel för att hålla siffrorna nere för att sedan ha övertaget när dem spelar på sin egna hemmaplan. En ganska händelselös match där svenskarna kommer försöka gå till attack men italienarna kommer att hålla tätt ihop är något jag tror vi kommer få skåda inför detta möte.

Skador och avstängningar

Denna lista brukar alltid kunna bli lite längre men denna gång är listan ovanligt kort, enbart två spelare står med på skadelistan denna gång och som svensk är det alltid lite tråkigt när tyvärr bägge av dessa spelare som är med på listan är svenskar. Dessa två spelare är Jimmy Durmaz och Martin Olsson. Jimmy Durmaz har dragit på sig en ljumskskada men är tillbaka i träning och är därför inte helt omöjligt att vi får se honom på planen inför detta möte. Martin Olsson har problem med sin hälsena och förväntas vara tillbaka om ett par dagar och kommer troligtvis därför inte få någon speltid denna gång.

Spela hos Betsafe här!

Speltips

Som jag nämnt lite ovan så tror jag på en relativt händelselös match där Italien kommer spela ett tillbakadraget och säkert spel för att inte släppa in onödiga mål, därför tror jag på ett spel på under 2,5 mål med oddsen 1,52 hos Betsafe.com är ett relevant spel som jag kommer att lägga mina pengar på!

Sverige – Italien speltips 2017/11/10

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *