Speltips Villarreal vs Real Madrid 2022

I hopp om att utöka sin buffert i toppen av La Liga-tabellen i helgen åker Real Madrid till Estadio de la Cerámica på lördagseftermiddagen när de möter Villarreal.

Dagens speltips

Villarreal

Villarreal inledde det nya året med en trög form, men de gula ubåtarna har lyckats hitta en välkommen uppryckning. När de regerande Europa League-mästarna gick in i januaris korta vinteruppehåll med en imponerande 3-0-seger mot Mallorca på hemmaplan, sågs de senast lägga en riktig markering. Huvudtränaren Unai Emery gjorde en fantastisk insats när de reste till Champions League-kandidaterna Real Betis förra helgen och såg sitt lag ta hem en uppseendeväckande 2-0-seger på bortaplan.

El Submarino Amarillo har hittat en väg tillbaka till topp sex och ligger i pole position för att ta en ny europeisk plats i år, och har fortsatt att glänsa på Estadio de la Cerámica. Det bör framhållas att lördagens värdar har samlat 13 poäng på sina fem senaste hemmamatcher i La Liga.

real madrid

Lagnyheter

Villarreal har bekräftat att både Francis Coquelin och Ruben Pena kommer att missa lördagseftermiddagen.

På samma sätt verkar det som om anfallstalangen Gerard Moreno, som lider av en vadskada, inte heller kommer att vara med på Estadio de la Cerámica.

Real Madrid

När det gäller gästerna, som tidigare i månaden åkte ur Copa del Rey mot Athletic Bilbao, råder det ingen tvekan om att Real Madrid skulle ha varit glada över att hitta en förstärkning i La Liga förra helgen. Efter att ha vunnit med 1-0 hemma mot Granada är Los Blancos på väg mot ännu en inhemsk krona den här säsongen. Även om många kanske blev förvånade över att Carlo Ancelotti återvände till den spanska huvudstaden i somras, ser den tidigare Everton-chefen sitt lag inleda helgens matcher med en imponerande sexpoängare över de jagande.

Madrid hoppas kunna utöka sitt försprång på lördag eftermiddag och sätta sin egen prägel på bortaplan, och Madrid bör få en boost av en längre obesegrad svit mot den gula ubåten. Även om de fick nöja sig med 0-0 när de två lagen senast möttes på Bernabéu i september, är Ancelottis lag obesegrade i sina åtta senaste möten mot Villarreal.

Lagnyheter

Som ett riktigt lyft för Real Madrid har både Casemiro och Lucas Vazquez återvänt till träningen och bör vara med i matchen.

Däremot kommer den franska duon Karim Benzema och Ferland Mendy återigen att missa den här helgen.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes på Bernabéu i september spelade Real Madrid och Villarreal ut 0-0.
  • Los Blancos är dock obesegrade i vart och ett av sina åtta senaste möten mot de gula ubåtarna, en svit som sträcker sig tillbaka till 2018.
  • Villarreal har samlat 13 poäng på sina fem senaste La Liga-matcher på Estadio de la Cerámica.
  • På samma sätt har Real Madrid samlat 25 poäng på bortaplan hittills den här säsongen, vilket är den bästa bortasiffran i divisionen.
  • Alla de fem senaste mötena mellan lördagens motståndare i Villarreal har slutat med att båda lagen hittat nätet.

Slutsats

Även om Real Madrid kanske hoppas på att utöka sin buffert i toppen av La Liga-tabellen i helgen vet Los Blancos att de står inför en tuff uppgift på bortaplan här. Lördagens gäster tog en sen seger hemma mot Granada förra helgen, och de kommer också att vara stärkta av att ha en lång rad oslagna matcher mot den gula ubåten. Men trots att de har sex poängs försprång till de jagande lagen kan vissa i Villarreals läger känna att de har chansen att skapa en riktig omvälvning.

Många blev chockade med en 2-0-seger borta mot topp fyra-kandidaterna Real Betis, och fansen på Estadio de la Cerámica har sett sitt lag fortsätta att imponera på hemmaplan. 13 poäng på de fem senaste hemmamatcherna i La Liga har de samlat på sig, och vi tror på en tuff match i helgen.

Speltips Under 3,5 mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *