Speltips: Sheffield United vs West Brom 2022

I hopp om att komma inom räckhåll för slutspelsplatserna i mitten av veckan tar Sheffield United emot ett kämpande West Brom på onsdagskvällen. Det är en spännande match som båda såklart vill vinna. 

Dagens Speltips

Sheffield United

Om vi börjar med värdarna, medan Sheffield United kanske markerade sin återkomst i Championship mitt i en riktig mardröm, har Blades studsat tillbaka på ett iögonfallande sätt. Senast i helgen tog man en välförtjänt 2-1-seger borta mot Birmingham, och Paul Heckingbottoms mannar har nu siktet inställt på att göra en chockartad sen anstormning mot slutspelsplatserna. Onsdagens gäster har stormat uppåt i tabellen och har samlat 10 poäng på sina fyra senaste matcher i andradivisionen, inklusive tre segrar på raken.

De vill sätta ytterligare en markering när de återvänder till Bramall Lane i mitten av veckan, och det bör också framhållas att United bara har förlorat en enda Championship-match sedan början av november. Med anfallstalangen Billy Sharp som har gjort tre mål på sina fyra senaste matcher bör Heckingbottoms lag känna att de har en chans här.

West_Bromwich_Albion

Bild: Wikimedia

West Brom

När det gäller gästerna, som skiljde sig från den tidigare chefen Valerien Ismael förra veckan och tog in Steve Bruce, har West Brom känslan av ett lag som desperat söker någon form av uppryckning. Medan Baggies kanske inledde 2021/22 års kampanj med att tippas som ett ledande tips för att återvända till Premier League, befinner de sig nu i en kamp om en playoff-plats.

Det Midlandsbaserade laget har fallit ner i Championship-tabellen och sågs senast i januari med en 2-0-förlust på bortaplan mot Millwall. Förutom att West Brom har förlorat fyra av sina fem senaste matcher i alla format bör det också noteras att de bara har en enda seger på sina åtta senaste matcher, en svit som sträcker sig tillbaka till den 11 december. Med tanke på den senaste tidens klassklyftor satsar vi på en hemmaseger här.

Speltips: Sheffield United vinner mot West Brom i onsdagens Championship match

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *