Speltips: Nottingham Forest vs Barnsley 2022 Championship

Ett högtflygande Nottingham Forest som vill fortsätta sin senaste uppgörelse i mitten av veckan tar emot Barnsley på City Ground på tisdagskvällen. det kommer bli en spännande match i Championship. 

Speltips

Nottingham Forest

När man börjar med värdskapet och slutligen tog en spännande 2-1-seger hemma mot Derby i helgen bör stämningen i Nottingham Forest-lägret vara på topp. Även om de forna Europamästarna kanske öppnade 2021/22 med många som fruktade att de kunde hamna i hjärtat av en nedflyttningsstrid, har de haft inget mindre än en fantastisk uppgång under Steve Cooper.

De har tagit sig uppåt i Championship-tabellen sedan den tidigare Swansea-chefen kom in i klubben, och fansen på City Ground har nu siktet inställt på en sen anstormning till slutspelsplatserna. Nottingham Forest chockade många den 9 januari när man vann med 1-0 mot Premier League-giganterna Arsenal i FA-cupen och har nu tre matcher på raken. Cooper’s lag har fortsatt att glänsa på hemmaplan och kände att de hade en gyllene chans på tisdagskvällen. Inklusive lördagens 2-1-seger mot ett modigt Derby bör det noteras att Nottingham Forest bara har förlorat en av sina åtta senaste matcher inför sina egna supportrar.

Engelska speltips

Lagnyheter

Max Lowe, som återvände i lördagens 2-1-seger mot Derby, bör behålla sin plats som ytterback här.

Nottingham Forest kommer dock återigen att vara utan försvarsstjärnan Joe Worrall som är borta till mars med en revbensskada.

Barnsley

När det gäller gästerna kan stämningen i Nottingham Forests läger vara fortsatt glödhet, men detsamma kan inte sägas om ett kämpande Barnsley-lag. Trots att de chockade nästan alla i hela Championship när de tog en playoff-plats förra säsongen har Yorkshire-laget verkligen kommit ner på jorden igen. Tisdagens gäster, som kämpar för att hitta någon form av boost under den nya chefen Poya Asbaghi, kommer till City Ground med en bottenplacering i tabellen och åtta poäng från säkerhet.

Senast i helgen fick Barnsley en välförtjänt 2-1-förlust på bortaplan i Birmingham, och har anmärkningsvärt nog bara fått ihop ett par Championship-segrar under hela 2021/22 års säsong. Asbaghis mannar, som nu tippas som det främsta valet att drabbas av en League One-återkomst den här säsongen, borde också vara oroade av sitt senaste möte mot playoff-kandidaterna. Tykes fick en 3-1-förlust när de välkomnade Forest till Oakwell i september och kommer att få ett hårt test här.

Lagnyheter

Duon Aapo Halme och Obbi Oulare kommer återigen att saknas på tisdagskvällen eftersom de lider av långvariga problem.

I vad som har varit en riktig mardröm för Barnsley kan dock anfallstalangen Cauley Woodrow missa resten av säsongen med en knäskada.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När tisdagens motståndare möttes på Oakwell redan i september tog Nottingham Forest hem en 3-1-seger.
  • På samma sätt har Steve Coopers mannar vunnit var och en av de tre senaste matcherna i alla format.
  • Barnsley har anmärkningsvärt nog bara plockat ett par Championship-segrar under hela säsongen 2021/22.
  • Nottingham Forest har bara förlorat en av sina åtta senaste matcher på City Ground.
  • Barnsley har inte lyckats ta en enda bortaseger i alla format hittills under säsongen.

Slutsats

Efter att ha tagit en 2-1-seger mot Derby i helgen är det ingen tvekan om att Nottingham Forest borde känna en ny gyllene chans här. När de slog ut Premier League-giganterna Arsenal ur FA-cupen tidigare under månaden har tisdagens värdar verkligen siktet inställt på att göra en sen anstormning till slutspelsplatserna. Med bara ett enda nederlag på City Ground från någon av de åtta senaste matcherna kommer de före detta Europamästarna att försöka vinna på ett Barnsley-lag som befinner sig mitt i en mardröm.

Tykes, som ligger längst ner i Championship-tabellen och redan har åtta poäng upp till säkerhet, har bara vunnit ett par segrar i andradivisionen under 2021/22 års säsong. Forest tog en 3-1-seger när de två sidorna möttes i september och vi tror på en liknande hemmaseger här.

Speltips: Nottingham Forest vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *