Speltips Newcastle United – Liverpool 2017/10/01

Liverpool gästar Newcastle United på söndag den första Oktober som hittat tillbaka till högsta divisionen i engelsk fotboll igen. Efter en kort nedflyttning till Championship så är Newcastle tillbaka i Premier League igen och har faktiskt startat säsongen bra för att komma in som ett bottenlag. Dem tar sig an gästande Liverpool som har haft en svajig start i ligaspelet och två oavgjorda i Champions League mot Spartak Moscow och Sevilla. En relativt dålig inledning för att vara ett lag som Liverpool måste man ändå säga.

Spela hos Betsafe här!

Årets ligaspel

Med sex matcher spelade i Premier League så hittar vi hemmalaget Newcastle på en nionde plats på nio poäng. Tre vinster och tre förluster är facit som Newcastle i dagsläget sitter på. Gästerna har lyckats lite bättre i inledningen av årets toppliga men det är knappt, efter sex matcher spelade har Liverpool enbart två poäng mer än Newcastle och ligger knappa tre placeringar före. Dessa lag har mötts otaliga gånger på stryktipset.

Med sex spelade matcher har Liverpool fått med sig tre vinster, två oavgjorda och en blytung förlust mot det ledande laget Manchester City med hela 5-0. Bägge lagen här har sina för och nackdelar, Newcastle har inlett säsongen med ett väldigt strukturerat och bra defensivt spel, med enbart fem insläppta mål efter sex matcher så snittar man 0.83 mål/match.

Speltips Newcastle United Liverpool 2017 10 01

Dessvärre har dem också bara lyckats peta in sex bollar efter sex matcher varav tre av dem kom mot West ham United där matchen slutade 3-0 till Newcastle. Ett bra defensivt spel men ett klent offensivt är ett faktum. Kollar man på Liverpool är det precis tvärtom, med sex matcher spelade har dem lyckats näta hela tolv gånger, dubbelt så många mål som motståndet i denna match, Newcastle. Dessvärre brister det i defensiven för Liverpool, med 11 insläppta på sex matcher så snittar dem 1,83 insläppta mål/match och där båda lagen har +1 i målskillnad.

Mot varandra

Historiskt sett är det ett möte som kommer att bli väldigt jämnt. Med tolv matcher mot varandra spelade har Newcastle gått segrande därifrån fyra gånger, Liverpool har tappert vunnit fem matcher och lagen har spelat lika mot varandra tre gånger. Minst sagt jämna siffror mellan dessa två och en dagsform är det som kan vara avgörande inför detta möte.

Skador och avstängningar

Något som också kan vara avgörande inför detta möte är skador och avstängningar, börjar vi kolla på hemmalaget så har dem tre spelare på skadelistan. först ut är Jamie Sterry, den unga ytterbacken har dragit på sig en ljumskskada men är tillbaka i träning och eventuellt kan vi får se honom vara med i truppen imorgon. Ännu en försvarsspelare som skadat sig är Massadio Haidara. Den 24 årige ytterbacken har åkt på en knäskada som fortfarande är okänd, med dem orden sagda kan vi nästan utesluta honom från speltid imorgon då skadan som sagt är okänd ännu. Sist på listan har vi ännu en försvarare, Paul Dummett som skadad knäsenan och är tillbaka i början av November och kommer därför inte medverka i denna viktiga match.

Ser man på Liverpools skadelista har vi även där ett par namn som är värda att nämna. Högerbacken Nathaniel Clyne har smärtor i ryggen och kommer därför bli borta ett par veckor och vi ser förmodligen inte honom på planen imorgon. Likaså Adam Lallana, den rutinerade mittfältaren har dragit på sig en lårskada och är tillbaka i mitten av Oktober och kommer därför inte synas på planen imorgon.

Spela hos Betsafe här!

Speltips

Ett defensivt Newcastle mot ett offensivt Liverpool kommer bli en jämn match enligt mig, att båda lagen gör mål tror jag dock är ett ganska säkert spel att lägga då Newcastle har spelat bra på hemmaplan medans Liverpool sprutar in mål men släpper in lika mycket. Ett spel på att båda lagen gör mål had oddsen 1,63 hos Betsafe.com och blir därför mitt tipps inför detta söndagsmöte.

Speltips Newcastle United – Liverpool 2017/10/01

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *