Speltips Manchester United vs Wolves 2022

Manchester United vs Wolves – Förhandsgranskning och prognos

Det nya året är här och det är dags för Manchester United att spela sin första match 2022. Festligheterna pågår fortfarande, då Man United är på väg att spela sin tredje match på sju dagar. I början av det nya året kommer de röda djävlarna att ta emot Wolverhampton Wanderers, då de ska försöka närma sig fjärdeplatsen i ligatiteln.

Det här året är en ny chans till en slags nystart, då tidigare flera år inte har gett några silverpengar. Om detta kommer att göra det är inget vi kommer att veta innan maj, men det är något som fansen definitivt drömmer om.

Låt oss se vad vi behöver veta om den första av många matcher år 2022, året som förhoppningsvis kommer att ge mer firande för alla på Old Trafford.

Lagnyheter

Man United kommer återigen att vara utan den franska duon Paul Pogba och Anthony Martial i den här matchen. De är båda fortfarande skadade och kommer att missa Wolves-matchen, men de kommer inte att vara de enda. Eric Bailly kommer också att stå åt sidan, på grund av sin lilla skadebekymmer mot Burnley.

Det är inte något som kommer att hålla honom borta från spel på riktigt, men Man United kommer inte att vilja skynda på honom, särskilt som spelaren gör sig redo att åka till Africa Cup of Nations den här månaden. Dessutom kommer Man United att ha Bruno Fernandes tillbaka i laget, eftersom hans avstängning för gult kort har avtjänats i den senaste matchen.

Manchester United Fotboll

När det gäller Wolves har de många fler problem inför den här matchen. Sex spelare kommer troligtvis att vara borta från spel. Pedro Neto och Jonny är de två spelare som är närmast att återvända till spel, men kommer ändå inte att vara redo för den här matchen. Rayan Ait-Nouri har ljumskproblem, medan Hwang Hee-chan, Yerson Mosquera och Willy Boly också är skadade, vilket gör Bruno Lages jobb ännu svårare inför resan till Old Trafford.

Formguide

Man Uniteds form har gått på och av den senaste tiden, då man inte har vunnit två raka matcher sedan början av december. De oavgjorda matcherna kom mot Young Boys på vad som känns som en evighet borta och mot Newcastle i måndags. Segrarna mot Crystal Palace och Norwich gladde inte många, medan 3-1-segern på näst sista dagen av 2021 mot Burnley äntligen gav en mer intressant uppvisning från de röda djävlarna.

Wolves befinner sig i en mycket annorlunda situation. De ligger på åttonde plats i tabellen, men med åtta poäng mindre än sjätteplacerade United. De har bara vunnit en match på de senaste 40 dagarna, mot Brighton i mitten av december.

Vad som är ännu mer intressant är att det är extra svårt att mäta Wolves form eftersom de inte har spelat sedan den 19 december, 0-0 mot Chelsea. Deras följande matcher har alla skjutits upp på grund av COVID-19-utbrottet och detta blir inte bara deras första match i år, utan också deras första match på 15 dagar. På sina fem senaste matcher har Wolves förutom mot Brighton och Chelsea även spelat mot Burnley (0-0) samt Liverpool och Man City (båda 0-1-förluster).

Prognostiserat resultat

Vi förutspår att Manchester United vinner med 1-0 på måndagskvällen, eftersom Wolves är kända för att spela matcher där det inte uppstår många chanser på båda sidor av planen. Det kan vara fallet även här, men Ralf Rangnicks lag kan slå dem på liknande sätt som Liverpool och City lyckades göra.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *