Speltips Manchester City vs Tottenham 2022

Manchester City, som vill fortsätta sin fantastiska formkurva, tar emot Tottenham på Etihad på lördagskvällen. Det kommer bli en spännande match i Premier League och vi ser fram emot bra fotboll. 

Fler speltips

Manchester City

Värdarna har satt en riktig Champions League-markering tidigare i veckan och det råder ingen tvekan om att stämningen i Manchester Citys läger borde vara på topp. Pep Guardiolas tungviktare stormade fram till en uppseendeväckande 5-0-seger borta mot Sporting Lissabon på tisdagskvällen och verkar vara på väg mot ännu en Premier League-krona. Sky Blues inleder helgens matcher med en imponerande buffert på nio poäng över de jagande lagen och kommer att känna chansen att sätta ytterligare en markering här.

Trots att den förre Bayern München-chefen gick in i det korta vinteruppehållet förra månaden med ett 1-1 oavgjort resultat mot Southampton på bortaplan, har hans lag inte förlorat en enda inhemsk match sedan slutet av oktober. Värdarna på lördag hoppas helt enkelt på att utöka sin buffert i toppen av tabellen till tvåsiffriga tal igen, och hoppas på att kunna tjäna pengar på ett Spurs-lag som befinner sig mitt i en riktig kamp.

Manchester City

Lagnyheter

Den engelske landslagsmannen Raheem Sterling, som återigen hittade nätet mot Sporting Lissabon i mitten av veckan, bör återigen göra Phil Foden sällskap i anfallet.

Manchester City kommer dock återigen att vara utan den skadade duon Jack Grealish och Gabriel Jesus på Etihad här.

Tottenham

När det gäller gästerna kan Tottenham-fansen ha varit överlyckliga över att se Antonio Conte komma in genom dörrarna i november, men Spurs befinner sig mitt i en riktig kamp. Den förre Inter Milan-chefen gjorde ännu en bedrövlig insats förra helgen och drabbades av en välförtjänt 2-0-förlust hemma mot Wolves, och har sett sitt lag förlora var och en av sina tre senaste Premier League-matcher på raken.

Faktum är att Lilywhites senaste svacka är Contes värsta manager-strul på över ett decennium. Lördagens gäster har också fortsatt att visa upp en mängd problem i backen och kastade bort ledningen på ett chockerande sätt tidigare i månaden tack vare det actionfyllda 3-2-nederlaget mot Southampton. Det bör framhållas att Contes nya trupp inte har lyckats få ett enda rent mål i någon av sina åtta senaste matcher i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till nyårsdagen. Mitt i en riktig mardröm i norra London bör Tottenham förbereda sig för ett hårt test här.

Lagnyheter

Efter tre Premier League-nederlag i rad hoppas Sergio Reguilon, Emerson Royal och Pierre-Emile Højbjerg på att bli återkallade här.

Tottenham ser dock ut att återigen behöva klara sig utan trion Eric Dier, Oliver Skipp och Japhet Tanganga på grund av skadeproblem i helgen.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När lördagens motståndare möttes i det omvända mötet den 15 augusti tog Tottenham en 1-0-seger på hemmaplan.
  • Spurs har dock inte lyckats vinna någon av sina sex senaste raka resor till Etihad i alla format.
  • Tottenham har förlorat var och en av sina tre senaste Premier League-matcher i rad, en svit som är Antonio Contes sämsta managerperiod på över ett decennium.
  • Manchester City är obesegrade på hemmaplan sedan slutet av oktober.
  • Sky Blues har också vunnit var och en av sina tio senaste raka hemmamatcher i alla format.

Slutsats

Manchester City stormade fram till en 5-0-seger borta mot Sporting Lissabon tidigare i veckan och det råder ingen tvekan om att Manchester City kommer att känna chansen att sätta ytterligare en markering här. Lördagens värdar ser ut att kunna ta sig till ännu en Premier League-krona den här säsongen, och de har bara fortsatt att vara på en riktigt bra väg.

De har fått ett rykte om sig att vara framgångsrika på hemmaplan och har vunnit var och en av sina tio tidigare matcher på Etihad, men ett kämpande Spurs bör förbereda sig för ett hårt test i helgen. Senast fick Tottenham en välförtjänt 2-0-förlust mot Wolves på hemmaplan och har faktiskt förlorat sina tre senaste Premier League-matcher på raken. Med tanke på den enorma klassklyftan på senare tid, satsar vi på en rutinmässig hemmaseger för Guardiolas mannar.

Speltips: Manchester City vinner med 2+ mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *