Speltips Manchester City vs Chelsea 2022

I vad som är en riktig tungviktsmatch i toppen av Premier League-tabellen tar Manchester City emot Chelsea på Etihad på lördag lunchtid. Detta är en av de stora och tuffa matcherna så här i början av säsongen och det skall bli spännande att se hur den går!

Bettingtips Manchester City vs Chelsea

Manchester City

Värdarna börjar med att lyckas förlänga sitt FA-cupäventyr med en rutinerad 4-1-seger borta mot League One-laget Swindon förra helgen, och stämningen i Manchester Citys läger bör vara på topp. På något sätt lyckades man ta sig förbi ett högtflygande Arsenal på nyårsdagen när man tog en sista seger med 2-1 i norra London, och Pep Guardiolas mannar kommer att försöka sätta ytterligare en markering här.

De försvarande mästarna fortsätter sin fantastiska formkurva och har nu en imponerande marginal på 10 poäng till lördagens gäster. Den före detta Barcelona-bossen har också sett sitt lag vinna alla sina sju tidigare matcher i alla format. City har snabbt fått ett rykte om sig för sina frisparksmatcher och har dessutom vunnit 14 av sina 15 senaste matcher, en serie som sträcker sig ända tillbaka till den 30 oktober.

Manchester City

Lagnyheter

Eftersom de har ett rapporterat COVID-19-utbrott i sitt läger återstår det att se om Phil Foden eller Oleksandr Zinchenko kommer att vara med på lördagsmiddagen.

Sky Blues hoppas att John Stones kan återvända från en smäll, men Riyad Mahrez kommer att sakna matchen eftersom han är iväg med Algeriet i årets AFCON.

Chelsea

När det gäller gästerna kan Chelsea ha visat vissa tecken på oro förra månaden, men Blues verkar ha lagt dessa mindre problem bakom sig. De visade upp ännu en rutinartad uppvisning i mitten av veckan när de säkrade en 1-0-seger borta mot Londonrivalerna Tottenham, och Blues lyckades också boka sin tredje final under huvudtränare Thomas Tuchel.

Efter att ha vunnit en välförtjänt totalseger med 3-0 mot Spurs i EFL Cup har den tidigare Borussia Dortmund-chefen sett sitt lag vinna alla sina tre senaste matcher i alla format. Lördagsgästerna bygger på vad som var en fantastisk comeback mot Liverpool när de inledde det nya året, och bör också få en boost av sina fortsatta framgångar bort från Stamford Bridge.

Inklusive back-to-back Premier League-segrar borta mot Aston Villa och Brentford har Tuchels lag bara förlorat en enda inhemsk bortamatch hittills den här säsongen. Men efter att ha lidit en 1-0-förlust när de mötte City i september vet de blåa att de kommer att få ett svårt test här.

chelsea

Lagnyheter

Veteranförsvararen Thiago Silva, som kom från bänken mot Spurs i mitten av veckan, kommer att hoppas på en full återkallelse på Etihad på lördag lunchtid.

Den franske landslagsmannen N’Golo Kante, som också gjorde sin återkomst i onsdagens 1-0-seger, skulle kunna vara partner till Mateo Kovacic på mittfältet.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När lördagens motståndare möttes redan i september tog Manchester City hem en 1-0-seger på Stamford Bridge.
  • Chelsea hade dock vunnit alla sina tre andra möten innan det nederlaget, inklusive en 1-0-seger i förra säsongens Champions League-final.
  • På samma sätt har Tuchels lag vunnit alla sina tre senaste bortamatcher i alla format.
  • Manchester City har även vunnit var och en av sina sju senaste matcher på raken och har dessutom vunnit 14 av sina fem senaste matcher i alla format.
  • Sex av Chelseas sju senaste Premier League-matcher på bortaplan har slutat med över 1,5 mål.

Slutsats

Efter att ha lyckats boka sin plats i finalen av årets EFL Cup på bortaplan mot Tottenham i mitten av veckan, vet Chelsea att de kommer att ställas inför ett svårare test här. Blues vann över Spurs med 3-0 på totalen och vet att detta är deras sista chans att hålla sig kvar i jakten på titeln i Premier League.

Manchester City har en imponerande buffert på 10 poäng i toppen av tabellen och Guardiolas mannar befinner sig mitt i vad som har blivit en anmärkningsvärd purpurfärg. De har vunnit 14 av sina senaste 15 matcher i alla format och lördagens värdar bör också vara stärkta av sin resa till Stamford Bridge i september. Efter en 1-0-seger i den omvända matchen tror vi på ett liknande resultat på Etihad.

Slutsats: Manchester City vinner & under 3,5 mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *