Speltips: Manchester City vs Brentford 2022

Manchester City vill utöka sin buffert i toppen av Premier League-tabellen på onsdagskvällen och tar emot Brentford på Etihad. City är en galet tuff motståndare att möta för alla klubbar i hela ligan och det kommer bli tufft för Brentford i denna matchen. 

Dagens Speltips

Manchester City

Manchester City kanske inledde januari med ett 1-1 oavgjort resultat i Southampton, men Sky Blues markerade verkligen sin återkomst till spel i stor stil förra helgen. Pep Guardiolas mannar stormade fram till den femte omgången av årets FA-cup tack vare en imponerande 4-1-seger hemma mot Fulham, som är en utmanare till uppflyttning från Championship, och de stormar nu mot ännu en Premier League-krona den här säsongen.

Den förre Bayern München-chefen inleder veckans matcher med en imponerande buffert på nio poäng i toppen av tabellen, och hans lag har en anmärkningsvärd svit av obesegrade matcher som sträcker sig ända tillbaka till slutet av oktober. De engelska jättarna har fortsatt att glänsa på Etihad och har en gyllene chans att sätta ytterligare en markering på onsdagskvällen. Inklusive segrar mot PSG och Chelsea har City vunnit alla sina nio senaste hemmamatcher i alla format.

Manchester City

Lagnyheter

Ruben Dias, Bernardo Silva och nummer ett Ederson, som alla fick ta en paus på grund av FA Cup-uppdragen under helgen, bör alla återvända här.

Gabriel Jesus har dock drabbats av en smäll när han var på landslagsuppdrag med Brasilien och är återigen tveksam på onsdagskvällen.

Brentford

Även om Brentford har fått mycket beröm sedan de debuterade i Premier League förra året, befinner sig Bees mitt i en kamp på senare tid. När man åkte ur FA-cupen i helgen tack vare en 4-1-trumma mot Premier League-kollegan Everton på bortaplan har Thomas Franks mannar börjat trilla neråt i tabellen. Senast sågs man på väg in i det korta januaripausen med en 2-1-förlust hemma mot Wolves, och västra London-utrustningen har förlorat var och en av sina fem senaste matcher i alla format.

Likaså bör det också framhållas att Brentford har förlorat sju av sina åtta senaste Premier League-matcher. Med vetskapen om att de står inför en enorm uppgift när de reser till Etihad på onsdagskvällen bör Frank också ha en riktig huvudvärk över sitt lags senaste problem i backen.

Lagnyheter

Både Bryan Mbeumo och Yoane Wissa var frånvarande för Brentford mot Everton efter att ha testat positivt för COVID-19 och det är oklart om de kommer att vara med här.

Trots att Christian Eriksen återvände till Premier League under transferfönstret i januari väntas han inte göra debut för Thomas Franks lag här.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes i det omvända mötet den 29 december tog Manchester City en 1-0-seger på bortaplan.
  • Manchester City är obesegrade på Premier League-uppdrag sedan en 2-0-förlust mot Crystal Palace den 30 oktober.
  • På samma sätt har Sky Blues vunnit var och en av sina nio senaste hemmamatcher i alla format.
  • Brentford har förlorat sju av sina åtta senaste Premier League-matcher.
  • Onsdagens gäster har förlorat var och en av sina fem senaste matcher i alla format, och släppt in över 1,5 mål i var och en av dessa nederlag.

Slutsats

Manchester City markerade sin återkomst till spel med en imponerande 4-1-seger mot Championship-laget Fulham och det råder ingen tvekan om att Manchester City bör känna lukten av ytterligare en guldchans på Etihad. Onsdagens värdar, som har tagit sig upp i toppen av Premier League-tabellen och har en imponerande buffert på nio poäng över jaktlaget, har också fortsatt en anmärkningsvärd uppgång.

Brentford har inte lidit någon förlust på hemmaplan sedan slutet av oktober och bör förbereda sig för ett nytt hårt test här. Bees, som åkte ur FA-cupen på Goodison Park i helgen, har nu förlorat sina fem senaste matcher i alla format. De har fått ett rykte om sig att ha problem i backen på senare tid, och det är svårt att se något annat än en rutinmässig hemmaseger här.

Speltips: Manchester City vinner med 2+ mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *