Speltips: Lördag 15 januari 2022

15 januari: Lördagens fotbollsackumulator

När Europas toppspelare nu är helt tillbaka i gång igen efter öppningen 2022 har vi ännu ett fullspäckat spelschema i helgen. Så för de av er som vill satsa på en lördagsmacka har vi hittat en handfull användbara tips som är värda att hålla ögonen öppna för.

BST 14:30 Stuttgart vs RB Leipzig

Vi börjar med lördagens gäster, även om RB Leipzig kanske har haft vad som varit en i stort sett nedslående kampanj hittills den här säsongen, så kommer de vita att bli stärkta av det sätt som de öppnade 2022. När de brädade fram till en 4-1-seger mot Mainz på hemmaplan verkar det som om de tyska jättarna njuter av livet under den nya chefen Domenico Tedesco.

Die Roten Bullen har siktet inställt på att försöka hitta en väg tillbaka till de europeiska platserna i helgen och har bara förlorat en av sina fem senaste matcher i alla format. Den förre Schalke-managern har också en anfallsstjärna som har en bra målgång, som markerades av en chockartad 2-1-seger mot Premier League-mästarna Manchester City förra månaden. Den portugisiske anfallaren Andre Silva hittade återigen rätt mot Mainz förra helgen och har gjort sju mål på sina åtta senaste matcher.

Engelska speltips

Å andra sidan befinner sig Stuttgart i mitten av en nedflyttningsstrid, trots att de tog en poäng mot ett bottennappat Furth när de återvände från landslagsuppehållet. Lördagens värdar, som led ett tungt 5-0-nederlag mot Bayern München förra månaden, vet att de står inför en enorm uppgift här. Silva och co. borde känna att de har en riktig chans att vinna efter att ha förlorat med 4-0 mot Leipzig i den omvända matchen.

Tips: RB Leipzig vinner och Andre Silva gör mål när som helst

15:00 Huddersfield Town vs Swansea

Huddersfield lyckades göra en fantastisk FA Cup-comeback borta mot Premier League-laget Burnley förra helgen och har fortsatt på en riktig purpurbana den här säsongen. Till slut lämnade Turf Moor med en sen 2-1-seger och Terriers har haft en anmärkningsvärd uppgång efter att bara med nöd och näppe ha hållit fast vid sin Championship-status förra året.

Värdarna på lördag är fortfarande på slutspelsplatserna och har fått en mängd beröm under huvudtränare Carlos Corberán, och de är obesegrade i sina sju senaste matcher i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till den 27 november. Det Yorkshire-baserade laget har också samlat ihop 10 poäng på sina fyra senaste matcher i Championship, vilket markeras av en 1-0-seger på bortaplan mot Nottingham Forest förra månaden.

Senast sågs Huddersfield på John Smith’s Stadium ta en actionfylld 3-2-seger mot Blackpool, och det är också värt att lyfta fram att Huddersfield bara har förlorat en enda hemmamatch sedan mitten av september. När det gäller Swansea, som åkte ur FA-cupen efter en 3-2-förlust hemma mot Southampton, befinner sig de vita mitt i vad som har varit en utdragen svacka. Russell Martins män kämpar fortfarande i den nedre halvan av tabellen och har förlorat var och en av sina fyra senaste matcher i alla format.

Tips: Huddersfield Town vinner

15:00 Manfield Town vs Walsall

Vi börjar med lördagens värdar, som senast sågs tidigare i veckan när de tog en fantastisk 3-2-seger mot playoff-kollegan Swindon, Mansfield har bara fortsatt på en fantastisk resa. Stags har tagit sig uppåt i League Two-tabellen och har nu siktet inställt på att säkra vad som skulle vara en chockartad uppflyttning den här säsongen.

Trots att Nigel Cloughs mannar åkte ur FA-cupen mot Middlesbrough förra helgen har de på ett anmärkningsvärt sätt vunnit var och en av de sex senaste raka matcherna i den fjärde divisionen, en serie som sträcker sig ända tillbaka till den 23 november. Det bör också noteras att den tidigare Burton-chefen har sett sitt lag vinna 11 av de 13 senaste matcherna i alla format.

Cloughs lag har också vunnit sju av sina åtta senaste matcher på Field Mill, en serie som markerades av en 2-0-seger mot de automatiska uppflyttningskandidaterna Tranmere. När det gäller lördagens gäster, som senast fick en rejäl 3-1-förlust borta mot Stevenage, är Walsall nästan fast i League Two limbo. De har bara vunnit en enda seger i de sju senaste matcherna, och det bör också noteras att Saddlers har gjort en trippel av tre mål i två matcher i rad. Efter tre raka förluster på bortaplan satsar vi på en hemmaseger här.

Tips: Mansfield vinner & över 1,5 mål

Stuttgart vs RB Leipzig – RB Leipzig vinner & Andre Silva gör mål när som helst

Huddersfield Town vs Swansea – Huddersfield Town vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *