Speltips Liverpool – Manchester United 2017/10/14

Som rubriken lyder är det en toppen match som är på väg att spelas. Ett offensivt Liverpool som snittar 1,85 mål per match får besök av storklubben från Manchester, nämligen The Red Devils som har startat säsongen fruktansvärt bra! Ett spännande möte som kommer vara hektiskt men framförallt jämnt.

Spela hos Betsafe här!

Manchester United historiskt sett bättre än Liverpool

Det är inget tvivel om att dessa lag känner till varandras spelstil och kapacitet, dem har konkurrerat mot varandra i engelska toppen i många år där Manchester United har lyckats markant bättre än hemmalaget Liverpool. Hela 20 matcher har lagen spelat mot varandra där Manchester gått vinnande ur kampen hela 11 gånger. 4 gånger har dem slutat oavgjort och enbart 5 av dessa 20 matcher har Liverpool vart det vinnande laget. Dessa lag har mötts otaliga gånger på stryktipset.

Kollar man även på dessa två topplag och vunna titlar i Premier League så är det väldigt jämnt i denna kamp. Liverpool har stått som vinnare i Englands högsta division inom fotboll hela 19 gånger, riktigt imponerande men trots detta så kniper Manchester  United segern även här med 20 liga titlar. Väldigt jämt men även här stod The Red Devils som mästare senaste gången 2012/13 medans Liverpool inte höjt pokalen mot himlen sedan 1989/90.

 

 

Säsongens ligaspel och dagsform

För att blicka in lite kort in på dagsformen i ligan så har Manchester United vart det laget som dragit det längsta strået och spelat betydligt mycket bättre än hemmalaget Liverpool. Där Liverpool hittills har presterat imponerande i det offensiva spelet, 13 mål på 7 matcher men tyvärr brister det i försvarsspelet och har nästan släppt in lika mycket i egen kasse. 13 mål gjorda men 12 mål insläppta har dem enbart +1 i målskillnad och enbart plockat 3 vinster på dessa 7 matcher. 3 oavgjorda har dem även spelat vilket innebär att dem bara förlorat en match.

Dock var det inte vilken förlust som helst utan hela 5-0 mot det andra Manchester laget nämligen Manchester City som för övrigt delar förstaplatsen med gästande Manchester United. Som sagt Manchester United toppar ligan och Liverpool ligger på en sjunde plats.  Kollar man lite mer på Manchester United så har dem plockat hela 19 poäng på dessa 7 omgångar, 6 vinster och en oavgjord med en imponerande målskillnad på hela 19+! 21 gjorda mål  och enbart 2 insläppta där båda de två målen kom mot Stoke City vilket resulterar i att deras 6 resterande matcher har de hållit nollan.

 

Skador och avstängningar

Som rubriken lyder ska vi snabbt ta upp om skador och eventuella avstängningar innan vi kommer till själva speltipset. Om vi börjar med hemmalaget Liverpool så har dem ett par namn på listan som ej kommer att närvara imorgon på grund utav skador. Vi börjar listan med Nathaniel Clyne, försvarsspelaren som skadat knäsenan och kommer ej vara med under denna match då ankomsttiden fortfarande är okänd.

Sedan har vi ett stort namn som kommer saknas för Liverpool, nämligen Sadio Mané som är en nyckelspelare som även han fått problem med knäsenan och återkommer i slutet av November. Sist men inte minst har vi den rutinerade mittfältaren Adam Lallana som dragit på sig en lårskada och kommer inte synas på planen innan mitten av November.

Manchester United

Manchester United har betydligt många fler spelare på sin skadelista och även en hel drös med stora namn. Vi börjar den sorgliga skadelistan med Marcos Rojo, försvarsspelaren som visat stor klass har dragit på sig en korsbandskada och kommer inte närvara för ens slutet av December. För att fortsätta med en tråkig långtidsskada har vi Paul Pogba som har problem med knäsenan och kommer tillbaka i början av December.

Redan här har vi nämnt två stora namn men listan fortsätter, båda Zlatan Ibrahimovic och Marouane Fellaini har drabbats av problem med knäsenan där Marouane Fellaini kommer återvända till spelet i slutet av Oktober och Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i slutet av November. Sedan har vi även Michael Carrick och Phil Jones som har dragit på sig skador, dessa två har tyvärr inga datum då dem kommer tillbaka i spel men beräknas vara relativt snart som dem är tillbaka bägge två.

Speltips

Efter mycket text med historia, dagsform och skador så är vi äntligen här till dagens tips, hur kommer denna match gå är det vi alla vill veta och det återstår att se. Det jag tror och kommer lägga mitt spel på är ett relativt säkert spel med bra odds, jag kommer lägga mitt spel på att Manchester United vinner men med pengarna tillbaka vid oavgjort med ett odds på 1,87 hos Betsafe.

Spela hos Betsafe här!

 

Speltips Liverpool – Manchester United 2017/10/14

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *