Speltips Leicester City vs Tottenham 2022

Bettingtips Leicester City vs Tottenham

Leicester gör äntligen sitt första Premier League-framträdande 2022 och välkomnar Tottenham till King Power Stadium på onsdagskvällen. V hoppas på roligt och befriande spel, men trpr det blir en jämn match. 

Läs om fler speltips

Leicester City

Vi börjar med värdarna, även om Leicester kanske förlängde sitt FA-cupäventyr med en 4-1-seger mot Watford tidigare i månaden, har Foxes ännu inte gjort ett enda Premier League-framträdande sedan nyårets början. Senast de sågs i toppstriden med en uppseendeväckande 1-0-seger mot Liverpool på hemmaplan, och Brendan Rodgers män kommer att vara desperata att fortsätta på den vägen här.

Leicester fotboll

Den tidigare Swansea-chefen har gjort det klart att han uppmanar sitt lag att hitta lite stabilitet 2022, och Leicester borde åtminstone få ett uppsving av sin fortsatta framgång på hemmaplan. Med siktet inställt på att säkra ännu en europeisk placering den här säsongen bör det noteras att onsdagens värdar har vunnit var och en av sina fem senaste raka matcher på King Power i alla format. Spelföraren James Maddison har gjort fyra mål på sina fem senaste matcher och Rodgers kommer att vara säker på att han kan sätta en markering här.

Lagnyheter

Wesley Fofana, Jonny Evans, Ricardo Pereira, Ryan Bertrand och Jamie Vardy har en riktig skadekris och kommer inte att vara med i matchen.

Likaså saknas Wilfred Ndidi, Daniel Amartey, Nampalys Mendy och Kelechi Iheanacho som är borta på årets AFCON.

Tottenham

När det gäller gästerna kan Tottenham-fansen ha varit enormt glada när Antonio Conte gick in genom dörrarna i november, men Spurs kämpar för att hitta mycket stabilitet. Med söndagens derby i norra London som kontroversiellt skrotades har den tidigare Inter Milan-bossen sett sitt lag vinna bara en av sina fyra senaste matcher mot Premier League-motstånd.

Lilywhites åkte ur EFL Cup förra veckan efter att ha lidit en 3-0-förlust mot rivalerna från Chelsea, och de verkar fortfarande ha en svår kamp för att säkra en Champions League-återkomst den här säsongen. Det var precis som att man klarade sig förbi League One-kämparna Morecambe i FA-cupen tidigare under månaden, men man kan säga att Conte har varit långt ifrån nöjd med sitt lags senaste uppvisningar. Det bör också noteras att en 1-0-seger mot Watford på nyårsdagen är Spurs enda seger från någon av de fem senaste bortamatcherna, vilket visar på en del utökade problem utanför norra London.

Lagnyheter

Tottenham svettas över konditionen hos både försvararna Eric Dier och Cristian Romero när de gör resan till Leicester på onsdagskvällen.

Dessutom kommer anfallstalangen Son Heung-min, som fortfarande lider av en skada, definitivt att missa King Power.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes i den sista matchen av säsongen 2020/21 tog Tottenham hem en 4-2-seger på King Power.
  • Fyra av de fem senaste mötena mellan onsdagens motståndare har slutat med över 2,5 mål.
  • Tottenham har bara lyckats vinna en av sina fem senaste bortamatcher i alla format.
  • Leicester har vunnit alla sina fem senaste matcher på King Power och gjort över 2,5 mål i alla utom en av dessa segrar.
  • Spurs har inte lyckats göra mer än ett enda mål i någon av sina åtta senaste raka matcher på bortaplan.

Slutsats

Två lag som kommer att söka lite stabilitet under det nya året, och neutrala spelare från hela landet hoppas på en livlig tillställning på onsdag kväll. Även om Leicester kanske fortfarande väntar på sitt första Premier League-framträdande 2022 har Foxes bara fortsatt att glänsa på King Power.

De har vunnit var och en av sina fem senaste matcher på hemmaplan och har gjort minst tre mål i alla utom en av dessa matcher, så mitt i veckan kommer värdarna att vara desperata att sätta en markering här. När man såg Tottenham åka ur EFL Cup förra veckan tack vare ett sammanlagt 3-0-nederlag mot Chelsea förra veckan har Contes mannar visat på några utdragna problem på bortaplan. Eftersom de har sina egna skadebekymmer här, är ett oavgjort hemmalag utan spel ett attraktivt odds.

Slutsats: Leicester City Tottenham blir oavgjort

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *