Speltips Inter Milan vs Roma 2022

I en tungviktsmatch mellan två italienska jättar i mitten av veckan kommer Inter Milan och Roma att vända blicken tillbaka mot Coppa Italia-uppdragen när de möts på San Siro på tisdagskvällen. Det kommer bli en händelserik match och den innebär mycket vilja och kamp för bägge lagen! 

Dagens speltips

Inter Milan

Värdarna börjar med att komma efter ett actionfyllt nederlag mot sina bittra rivaler AC i helgen, och det råder ingen tvekan om att Inter Milan kommer att söka en omedelbar förstärkning här. Efter att ha drabbats av ett 2-1 nederlag på San Siro för några dagar sedan har huvudtränare Simone Inzaghi nu bara en poängs marginal i toppen av Serie A. Men med siktet inställt på att återta sin inhemska krona den här säsongen har Nerazzurri fått mycket beröm sedan de tog in den tidigare Lazio-chefen.

Lördagens nederlag i Milanodramat var faktiskt den första inhemska förlust som tisdagens värdar har lidit sedan den 16 oktober. Inter är ute efter att sätta ytterligare en markering i mitten av veckan och bör också vara stärkta av sitt senaste möte mot sina italienska tungviktare. När de två sidorna möttes på Stadio Olimpico i december tog Inzaghis mannar hem en storartad 3-0-seger.

Nyheter om laget

Januari-anfallaren Robin Gosens är fortfarande borta med en skada och kommer inte att göra debut här.

Likaså förväntas Inter Milan vara utan både Joaquin Correa och Felipe Caicedo på San Siro.

AS Roma

Roma

När det gäller gästerna kan Roma ha fått en välbehövlig uppryckning inför det korta vinteruppehållet i januari, men Jose Mourinhos mannar kommer från en tandlös uppvisning på hemmaplan. Efter att ha fått ett sista segermål bortdömt på Stadio Olimpico fick den tidigare Inter Milan-chefen se sitt lag nöja sig med ett 0-0-sammanträde mot det ledande nedflyttningslaget Genoa. Giallorossi såg den senaste månadens tre matcher långa segersvit få ett abrupt slut och vet att de står inför ett nytt hårt test här.

Tisdagens gäster, som fortfarande befinner sig i en uppförsbacke för att nå en ny europeisk plats den här säsongen, kommer att få en glödhet Tammy Abraham som ledare i Milano. Den engelske landslagsmannen fortsätter att imponera sedan han flyttade från Premier League-giganterna Chelsea förra sommaren och har gjort tio mål i Serie A hittills den här säsongen. Det bör dock noteras att Mourinhos nya trupp inte har lyckats vinna något av sina nio senaste raka möten mot de regerande italienska mästarna, en svit som sträcker sig tillbaka till 2017.

Lagnyheter

Trots att Nicolo Zaniolo fick ett sent rött kort mot Genoa i helgen kommer han att kunna vara med här eftersom hans avstängning endast gäller för Serie A-matcher.

Den tidigare Inter Milan-bossen Jose Mourinho har en fulltalig trupp att välja mellan här.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen senast möttes i december tog Inter Milan en 3-0-seger på Stadio Olimpico.
  • Likaså är de regerande Serie A-mästarna obesegrade sina nio senaste raka möten mot Roma, en svit som sträcker sig tillbaka till 2017.
  • Inter Milans 2-1-förlust mot AC Milan i lördags var deras första inhemska förlust sedan den 16 oktober.
  • Samtliga av Romas fyra senaste bortamatcher har slutat med att båda lagen hittat nätet och över 2,5 mål.
  • Den engelske landslagsmannen Tammy Abraham har 10 mål i Serie A hittills under säsongen.

Slutsats

Även om Inter Milan kanske fick se sin anmärkningsvärda inhemska obesegrade svit få ett abrupt slut i Milanodramat i lördags, bör de regerande italienska mästarna lukta på en riktig chans. Värdarna i mitten av veckan kommer också att vara stärkta av det senaste mötet mot Mourinhos mannar och de vill omedelbart återvända till vinstmarginalen när de återigen vänder blicken mot Coppa Italia. De stormade fram till en 3-0-seger när de åkte till Stadio Olimpico i december och vi tror på en liknande hemmaseger på San Siro här.

Speltips Inter Milan vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *