Speltips Inter Milan vs Juventus 2022

Prognos: Inter Milan vs Juventus

Även om vi är halvvägs in i den nya kampanjen i Europa betyder det inte att vi inte kan luta oss tillbaka och uppskatta prestationerna under säsongen 2020/21. Vi såg många lag blomstra och det gällde verkligen i Italien, där Suppercoppa Italia bidrog till att representera detta. Den här veckan kommer trofén att tävla mellan Serie A-mästarna Inter Milan och Coppa Italia-vinnarna Juventus.

Inter Milan

Inter Milan har gjort ett gediget jobb med att bygga vidare på sin titelvinst i alla sektorer den här säsongen och den här matchen blir ett riktigt intressant test på hur långt de har kommit. De är lätt en av de mest underhållande klubbarna att se på i världsfotbollen och om de kan sätta Juve på plats kommer det att ge dem en stor självförtroendeförstärkning inför resten av titelracet.

Inter fotboll

Lagnyheter

Darmian kommer att vara med för första gången i år och Calhanoglu återvänder också efter att ha avtjänat sin avstängning. I övrigt har Inter inga nya skadeproblem att oroa sig för.

Juventus

Juventus överlämnade kontrollen över den italienska fotbollen förra säsongen och i den pågående kampanjen kämpar de verkligen för att få fotfäste – och om de inte är försiktiga kan en långvarig period av medelmåttighet drabba dem. Det låter ganska dramatiskt, men mellan deras tränarbyten och tillståndet i deras förstalagstrupp tycker vi inte att det är allt för upprörande.

Nyheter om laget

Chiesas korsbandsskada innebär att hans säsong tyvärr har tagit slut och det är Juves enda stora skadebekymmer. Däremot får de klara sig utan Cuadrado och de Ligt som båda är avstängda.

Faktorer att ta hänsyn till

  • I sitt senaste möte i oktober spelade Inter och Juventus oavgjort 1-1.
  • Inter har vunnit fem och förlorat en av sina sex senaste matcher.
  • Juventus har vunnit fyra och spelat två oavgjorda av sina sex senaste matcher.
  • Inter har gjort 15 mål och släppt in tre på sina sex senaste matcher.
  • Juventus har gjort 11 mål och släppt in fem på sina sex senaste matcher.

Slutsats

Detta kommer egentligen att fungera mer som ett ”showcase” än något annat där båda klubbarna försöker göra ett riktigt uttalande mot varandra inför resten av säsongen. Vi förväntar oss att se mål som flödar in till höger och vänster och att Inter får övertaget, troligen med en upprörande poängsättning av något slag. Det kommer att bli tätt ibland, men kvalitetsskillnaden mellan de två kommer verkligen att lysa igenom.

Prognos: Inter Milan vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *