Speltips Cardiff City vs Nottingham Forest 2022

Nottingham Forest, som är en av de största utmanarna i slutspelet, kommer att resa till Cardiff på söndagseftermiddagen för att fortsätta på en riktigt bra period. Det kommer bli en intensiv match och skall bli kul att se hur det går. Vi har ett bettingtips såklart som vi levererar här nedan: 

Speltips idag

Cardiff City

Efter att ha missat en playoff-plats med nöd och näppe förra säsongen befinner sig Cardiff nu i en riktig kamp för att förlänga sin Championship-status den här gången. Mitt i vad som har blivit en riktig kamp i södra Wales sågs Blues också senast göra ännu en förfärlig uppvisning. Steve Morisons mannar fick ett actionfyllt 3-2 nederlag borta mot Bristol City och öppnar helgens matcher med en buffert på bara tre poäng från att hamna i nedflyttningszonen.

Det verkar som om deras FA-cupseger mot Preston tidigare i månaden bara var en liten uppryckning, och Cardiff har inte lyckats vinna någon av sina sex senaste matcher i Championship. Värdarna på söndag vet att de bör ställas inför ett hårt test när Nottingham Forest kommer till stan i helgen, och de har visat upp några utdragna problem på hemmaplan. Inklusive en 1-0-förlust mot Hull förra månaden bör det noteras att Morisons lag har förlorat sina tre senaste andraklassmatcher i södra Wales.

Cardiff fotboll

Lagnyheter

Cardiff har bekräftat att duon Isaac Vassell och Sam Bowen inte kommer att vara med igen i helgen eftersom de fortfarande lider av skadeproblem.

Men i vad som skulle kunna vara en riktig boost för Cardiff i helgen kan nyckelförsvararen Sean Morrison vara aktuell för startelvan här.

Nottingham Forest

Medan Cardiff kanske befinner sig i mitten av en nedflyttningsstrid, kämpar Nottingham Forest i andra änden av Championship-tabellen. De forna Europamästarna har fortsatt att imponera sedan de tog in Steve Cooper tidigare under säsongen, och de har nu tagit sig in i slutspelsjakten. Med en topp sex-placering nu högst upp på agendan såg den tidigare Swansea-bossen sitt lag göra ännu en iögonfallande uppvisning i mitten av veckan.

När de tog sig förbi de nedflyttningshotade Barnsley på City Ground med en 3-0-seger kommer stämningen i Forests läger att vara på topp. Söndagens gäster, som lyckades förlänga sitt FA-cupäventyr med en fantastisk 1-0-seger mot Premier League-giganterna Arsenal den 9 januari, har vunnit alla sina fyra senaste matcher i alla format. De fortsätter att briljera i båda ändar av planen och det bör också noteras att playoff-kandidaterna tog en 1-0-seger när de gjorde resan till södra Wales förra säsongen.

Lagnyheter

28-årige Rodrigo Ely är den enda skadefrånvarande som Nottingham Forest kommer att vara utan i helgen.

Cooper, som säkrade en 3-0-seger mot Barnsley senast, kan se ut att ha samma startelva här.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes i södra Wales förra säsongen tog Nottingham Forest en 1-0-seger.
  • Söndagens gäster har också vunnit var och en av sina fyra senaste matcher i alla format, inklusive en 1-0-seger mot Premier League-laget Arsenal.
  • Cardiff har inte lyckats vinna någon av sina sex senaste Championship-matcher och har bara fått ihop ett par poäng.
  • Blues har också förlorat var och en av sina tre senaste hemmamatcher i Championship.
  • Nottingham Forest har bara förlorat en av sina 11 senaste matcher borta från City Ground, en svit som sträcker sig tillbaka till den 21 augusti.

Slutsats

Nottingham Forest stormade fram till en 3-0-seger mot nedflyttningslaget Barnsley i mitten av veckan och kommer att vara desperata att sätta ytterligare en markering här. De har tagit sig uppåt i Championship-tabellen och tippas nu som en av de främsta utmanarna till en slutspelsplats, och söndagens gäster kommer att försöka vinna pengar på ett Cardiff-lag som befinner sig mitt i en riktig kamp.

Coopers lag har vunnit var och en av sina fyra senaste matcher i alla format, en serie som markerades av en 1-0-seger mot Arsenal, och de har rätt att öppna som ett utmärkt val här. Forest har anmärkningsvärt nog bara lidit ett enda nederlag borta från City Ground sedan den 21 augusti, och kommer också att få en boost av sin senaste resa till södra Wales. De tog en 1-0-seger på bortaplan förra säsongen och vi tror på ett liknande resultat här.

Slutsats: Nottingham Forest vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *