Speltips Burnley vs Manchester United 2022

Premier League är officiellt tillbaka efter ett kort landslagsuppehåll och en spännande omgång av FA-cupmatcher. Vi är officiellt inne i den andra halvan av kampanjen och även om majoriteten av lagen i Englands högsta liga vet vad de kommer att kämpa för så kommer det inte att göra det mindre underhållande – särskilt när Burnley tar emot sin nordvästliga kollega Manchester United på tisdagskvällen.

Dagens speltips

Burnley

Det stora problemet för Burnley just nu är att de har en hel del matcher att komma ikapp tack vare olika uppskjutningar i samband med COVID-19. Sean Dyche vet förstås bättre än de flesta hur man håller ett lag kvar i Premier League, och han hoppas att motståndskraften och erfarenheten i hans trupp kan hjälpa honom – även om 0-0-målet mot Watford i helgen fungerade som lite av en röd flagga.

Lagnyheter

Brownhill väntas återvända efter sin senaste avstängning och Rodriguez tippas starta, även om följande spelare har uteslutits: Vydra, Barnes, Taylor och Gudmundsson.

Manchester United Fotboll

Manchester United

Manchester United-supportrarna behöver ingen som säger att det har varit ganska dystert fram till den här tidpunkten på säsongen, men det finns förnyat hopp om att de kan vända skutan under de kommande månaderna. Det kommer att ta tid och en hel del arbete att återuppbygga det de en gång hade, men med Ralf Rangnick vid rodret börjar de tro att det är troligt att en topp fyra-placering kan uppnås.

Lagnyheter

Lindelof och Sancho är båda konditionsproblem här tillsammans med Fernandes och Bailly, och nyligen kom nyheten att Fred och Telles båda har testats positivt för COVID.

Faktorer att ta hänsyn till

  • Burnley ligger på 20:e plats i Premier League medan Man United ligger på fjärde plats.
  • Burnley har spelat tre oavgjorda och förlorat tre av sina sex senaste matcher.
  • Man United har vunnit tre, spelat två oavgjorda och förlorat en av sina sex senaste matcher.
  • Burnley har gjort tre mål och släppt in åtta på sina sex senaste matcher.
  • Man United har gjort åtta mål och släppt in fem på sina sex senaste matcher.

Slutsats

Allt i den här matchen skriker ”låga poäng” med Clarets som kämpar framåt och United som lider av allvarliga problem med självförtroendet. Tyvärr tror vi att dödläget kommer att brytas med ett magiskt ögonblick från gästerna, vilket ger dem en 1-0-ledning som de kommer att hålla fast vid med allt de har. I slutändan kommer de att säkra de tre poängen – även om frågorna kvarstår om deras långsiktiga framtid.

Speltips Man United vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *