Speltips Bayern München vs RB Leipzig 2022

I en kamp mellan två tyska jättar i helgen kommer Bayern München att försöka utöka sin buffert i toppen av Bundesliga-tabellen när de tar emot RB Leipzig på lördagskvällen. det blir både en spännande och förhoppningsvis en bra och härlig fotbollsmatch. 

Dagens speltips

Bayern München

Värdarna börjar med att gå in i det korta vinteruppehållet med en brakande insats borta mot Hertha Berlin, och alla tecken pekar på att Bayern München kommer att storma sig fram till ännu en Bundesligakrona den här säsongen. De regerande tyska mästarna vann med 4-1 på bortaplan och återvänder till spel på lördagskvällen med en imponerande buffert på sex poäng i toppen av tabellen.

Julian Nagelsmann, tidigare chef för RB Leipzig, har lyckats bevisa att 2-1-nederlaget mot Borussia Mönchengladbach förra månaden bara var en liten miss, och han har sett sitt lag vinna nio av sina tio senaste matcher i alla format, en serie som sträcker sig tillbaka till den 19 november. München, som har tagit sig till knockoutfasen i årets Champions League, har också en anfallande talisman som har en anmärkningsvärd målvaktsrunda den här säsongen. Faktum är att den polske superstjärnan Robert Lewandowski har gjort hela 23 mål på bara 20 Bundesligamatcher hittills.

Fotbollsresor till Bayern Munchen

Lagnyheter

Bayern München har bekräftat att duon Leon Goretzka och den kanadensiske vänsterbacken Alphonso Davies återigen kommer att saknas med skadeproblem i helgen.

Dessutom kommer både Kameruns Eric Maxim Choupo-Moting och Senegals Bouna Sarr, som fortfarande deltar i årets AFCON, att saknas.

RB Leipzig

När det gäller gästerna kan RB Leipzig ha haft en mycket oroväckande formkurva tidigare under säsongen, men det verkar som om de vita har hittat en välbehövlig boost under den nya chefen Domenico Tedesco. Senast sågs Red Bulls gå in i det korta vinteruppehållet med en välförtjänt 2-0-seger mot Wolfsburg på hemmaplan, och nu har Red Bulls vunnit var och en av sina fyra senaste matcher i alla format.

När de återvänder till spel i helgen och är placerade i topp sex bör det också noteras att Leipzig bara har förlorat en av sina åtta senaste matcher, en svit som sträcker sig ända tillbaka till den 12 december. Men även om lördagens gäster kan ha fått nytt liv under den tidigare Schalke-managern vet de att de står inför en enorm uppgift på resan hit. När de välkomnade de regerande tyska mästarna till Red Bull Arena i september förra året blev de bortblåsta tack vare en 4-1-trumf.

Lagnyheter

RB Leipzig ser ut att klara sig utan vänsterbacken Marcel Halstenberg när de gör resan till München på lördagskvällen.

Likaså får Tedesco också svettas över centralförsvararen Mohamed Simakans kondition, som kan genomgå ett sent konditionstest.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen senast möttes den 11 september tog Bayern München en dundrande 4-1-seger på bortaplan.
  • Likaså har de regerande tyska mästarna vunnit nio av de tio senaste matcherna i alla format.
  • Den polske anfallaren Robert Lewandowski har gjort hela 23 mål på bara 20 Bundesligainsatser hittills den här säsongen.
  • RB Leipzig har vunnit var och en av sina fyra senaste matcher i alla format med en sammanlagd poängsumma på 10-1.
  • Leipzig har dock bara vunnit en trio av sina 13 senaste raka matcher på bortaplan.

Slutsats

Även om RB Leipzig kanske har lyckats hitta en riktig boost när de gick in i det korta vinteruppehållet bör de förbereda sig för ett tufft test här. Bayern München vann senast med 4-1 borta mot Hertha Berlin och de regerande mästarna i Bundesliga kommer att vilja sätta en ny markering på hemmaplan.

De har vunnit nio av sina tio senaste matcher i alla format och har en buffert på sex poäng i toppen av tabellen, och Leipzigs tidigare boss Julian Nagelsmann kommer att vara desperat att få ett övertag på sina tidigare arbetsgivare här. Efter en 4-1-seger när de två sidorna möttes i september, tror vi på ett liknande resultat på lördag kväll.

Speltips: Bayern München vinner och båda lagen gör mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *