Speltips Arsenal vs Brentford 2022

Ytterligare en uppsättning lockande Premier League-matcher ligger framför oss de kommande dagarna när vi fortsätter genom februari månad. Titelracet, Europaförsök och nedflyttningsstrid brukar vara de tre huvudfokuspunkterna i varje given toppspelskampanj och detsamma gäller den här gången, med både Arsenals och Brentfords fans som har förväntningar på vad deras lag kan uppnå fram till maj.

Fler speltips

Arsenal

Arsenal har inga andra tävlingar att tänka på utanför Premier League och på grund av det bör en topp fyra-placering ses som ett minimum av vad de kan åstadkomma. Det kommer att kräva mycket tid, ansträngning och konsekvens, men eftersom Gunners för första gången på vad som känns som en evighet har ett riktigt djup i truppen måste Mikel Arteta titta framåt istället för bakåt.

Lagnyheter

Tomiyasu är nästan tillbaka från sin skada men kommer troligen inte att starta, Leno är också ett problem med konditionen och Martinelli är avstängd efter att ha fått ett rött kort mot Wolves.

arsenal fotboll

Brentford

Brentford ligger för närvarande sju poäng över de tre nedersta men det börjar hetta till i nedflyttningsstriden. Under den första halvan av säsongen kunde nykomlingarna ta många lag på sängen med sin unika, snabba stil – men attraktionskraften börjar ta slut. Om de ska hålla sig kvar i ligan måste de återfinna lite av den magi som först pekade ut dem på kartan.

Nyheter om laget

Fosu-Henry och Jeanvier är borta och följande spelare är listade som tveksamma: Zanka, Toney och Eriksen, där den sistnämnde fortfarande arbetar sig tillbaka till full form.

Faktorer att ta hänsyn till

  • I säsongens första match slog Brentford Arsenal med 2-0.
  • Arsenal har vunnit en, spelat två oavgjorda matcher och förlorat tre av sina sex senaste matcher.
  • Brentford har spelat en oavgjord och förlorat fem av sina sex senaste matcher.
  • Arsenal har gjort två mål och släppt in fem på sina sex senaste matcher.
  • Brentford har gjort tre mål och släppt in 14 på sina sex senaste matcher.

Slutsats

Även om man skulle kunna hävda att Brentford är nöjdare med sin säsong hittills av de två klubbarna, verkar banan för båda vara ganska olika. The Bees har inte längre den där mystiska känslan som omger dem medan Arsenal äntligen ser ut som en klubb som har ett första lag att vara stolt över. Kort sagt förväntar vi oss att se Gunners återgälda tjänsten och slå Brentford med 2-0 i helgen.

Speltips: Arsenal vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *