Speltips Arsenal – Manchester United 2017/12/02

Toppmöte i den fantastiska toppligan, nämligen Premier League. Tabellfyran Arsenal gästas av tabelltvåan Manchester United och det kommer bli en riktigt jämn duell.

Spela hos Unibet här!

Dagsform

Tabellplaceringarna säger väl sig själv att bägge lagen har en bra dagsform, att ligga fyra respektive tvåa i ligan tyder på att man är ett riktigt bra lag. Kollar vi på Arsenal har det varit lite knackigt ett tag men ser man dem tre senaste mötena så har dem piskat Tottenham med 2-0, sedan kom en väldigt jobbig match mot Burnley där Arsenal trotts mycket slit och släp gick segrande ut ur kampen med 0-1 via en straff i 92:a minuten. Sedan kom dock en mer övertygande vinn mot Huddersfield Town med hela 5-0, inte samma klass på motståndet men viktigt att få en härligt vinst innan man ställer sig mot Manchester United.

Speltips Arsenal - Manchester United 2017-12-02

Manchester United

Dagsformen hos gästande Manchester United har faktiskt sett väldigt liknade ut! Kollar man även här på deras tre senaste matcher så vann dem över Newcastle United med 4-1, både Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i spel vilket uppskattas av laget. Efter en enkel och skön vinst åkte även Manchester United in i en tillfällig svacka där dem hade det riktigt svårt mot mittenlaget Brighton & Hove Albion. Matchens enda mål kom efter 66 minuter och var ett självmål som ledde till att Manchester United plockade hem alla tre poäng ändå.

Efter den matchen måste grabbarna haft ett rejält snack i omklädningsrummet för matchen efter när dem ställdes mot Watford på bortaplan klev det in ett självsäkert Manchester som rodde hem matchen och vann med 4-2 där Ashley Young briljerade med två mål på sex minuter varav ena målet var en fantastisk frispark som letade sig in i maskorna i vänstra krysset trotts att målvakten redan stod beredd där.

Spela hos Unibet här!

Tidigare möten

Att dessa lagen vet varandras spelstil och upplägg är inget nytt då dem ställt sig mot varandra 16 gånger förut där Arsenal vunnit fyra matcher, Manchester har vunnit åtta matcher och fyra gånger har det slutat avgjort. För att kolla på något som är lite mer aktuellt och intressant så kollar vi enbart på dem två  senaste mötena mot varandra. Förra säsongen för ganska precis ett år sedan var det Arsenal som gästade Manchester, det mötet slutade 1-1 där Oliver Giroud kvitterade i 89:de minuten och ordnade till 1 poäng åt sitt Arsenal. Det senare mötet samma säsong var det Arsenal som drog det längsta strået och vann med 2-0 där båda målen kom tätt inpå varandra.

Skador och avstängningar

Denna kategori är aldrig kul att varken skriva eller läsa om då skador aldrig är roligt men kollar man på hemmalaget Arsenal så har dem några namn på listan. Nyligen drog både Alexis Sánchez och Alexandre Lacazette på sig skador, två otroligt duktiga och offensiva spelare som är osäkra och jag tror knappast vi kommer se någon speltid från någon av dessa. Sedan har vi även Theo Walcott som har varit borta nu men är faktiskt tillbaka i träning så han kan synas på planen inför detta möte. Med på listan har vi även Santiago Carzola som har skadat hälsenan och varit borta riktigt länge nu och kommer inte synas i detta möte.

Även Manchester United har ett par namn på listan och vi har några som är tillbaka i träning och kan därför få lite tid på plan och vad vet vi, kanske till och med någon av dessa som börjar. Dem som är tillbaka i träning är Phil Jones Michael Carrick. Dem som är oklara och kommer förmodligen ej synas till imorgon är Nemanja Matic, Eric Bailly Bertrand och Marouane Fellaini.

Spela hos Unibet här!

Speltips

Jag tror på en jämn match där Manchester United kommer spela riktigt defensivt, detta har dem gjort mot andra topplag för att inte riskera poäng genom att spela defensivt riskerar dem få insläppta mål och kommer gå mycket på kontringar. Jag tror dock inte på att det blir så många mål, kollar man de två senaste mötena så har det blivit under 2,5 mål och jag tror på att det kommer bli så även denna gång. Att lägga mina pengar på under 2,5 mål är mitt tips för denna gång och där hittar vi oddset 1,94 gånger pengarna hos Unibet. lycka till!

Speltips Arsenal – Manchester United 2017/12/02

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *