Speltips Aberdeen vs Celtic – 09/02/22

Celtic vill förlänga det som har varit en stjärnfylld purpurfärg och åker till Pittodrie på onsdagskvällen när de möter Aberdeen. Celtic leder just nu ligan före rangers. Aberdeen hittar vi lite längre ner i tabellen. Båda lagen vill såklart vinna denna viktiga match. det skall bli spännande att se hur de kommer ställa upp lagen och hur de kommer att spela. 

Dagens speltips

Aberdeen

Aberdeen, som senast sågs i helgen med en oroväckande uppvisning på bortaplan, befinner sig mitt i en längre svacka under de senaste tre veckorna. För några dagar sedan fick de ett 2-1 nederlag på bortaplan mot Livingston och Stephen Glass’ mannar ligger nu utanför topp sex och känns som ett lag som verkligen söker stabilitet. Dons har inte vunnit någon av sina fyra senaste Premier League-matcher, inklusive en 1-0-förlust på St. Mirren förra månaden, och vet att de står inför ett hårt test på Pittodrie på onsdagskvällen.

Glass’ lag har ett uselt facit mot gästerna i mitten av veckan, då de senast mötte de skotska jättarna i november, och det bör betonas att Glass’ lag har ett uselt facit mot gästerna i mitten av veckan. Aberdeen har nu inte lyckats vinna något av sina 16 senaste raka möten mot Celtic.

celtic fotboll

Celtic

När det gäller gästerna, som gjorde ännu en fantastisk uppvisning i helgen och stormade fram till en 4-0-seger borta mot Motherwell, har Celtic en anmärkningsvärd uppgång. De har hittat ett sätt att bygga vidare på sin fantastiska 3-0-seger mot de bittra rivalerna Rangers förra veckan och har också hittat en väg tillbaka till toppen av Premier League-tabellen.

Förutom att de har vunnit var och en av de sex senaste matcherna i rad bör det också noteras att de skotska jättarna är obesegrade på hemmaplan sedan den 19 september. Celtic har hittat sina fötter under den nya chefen Ange Postecoglou och stämningen i lägret är på topp, vilket innebär att Celtic bör vara övertygade om att de kan sätta ytterligare en markering på Pittodrie. Med tanke på deras skenande resultat mot Dons tror vi på en bortaseger här.

Speltips: Celtic kommer att slå Aberdeen i onsdagens skotska Premier League

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *