Spela på Fotboll Online

Betta på fotboll på nätet

Att spela på fotboll är något som vi svenskar har gjort i generationer, men det är bara under de senaste 15 åren som det blivit populärt att spela på fotboll online. Givetvis har det tidigare funnits många odds att tillgå från Svenskaspels produkt Oddset. Idag finns det en uppsjö av olika spelbolag som erbjuder spel, direkt i din telefon.

Men hur går du tillväga för att spela på fotboll online? Denna artikel ger dig några bra idéer om vad du ska tänka på och hur du går till väga. Vi kikar på hur du väljer spelbolag, vilka marknader som är populära och andra tips och tricks. Dessutom ger vi en kort beskrivning om vad ett odds är. Läs vidare för att lära dig mer.

Bra Spelbolag Online

Det första steget du måste ta för att spela på fotboll online är att välja ut ett spelbolag. Det är spelbolaget som agerar motpart i transaktionen. Alla har vi olika preferenser för hur vi väljer ut ett bra spelbolag online. Vissa tycker att det är viktigt med bra kundsupport, somliga värderar den grafiska upplevelsen och andra tycker att eventuella bonusar är det viktigaste.

Men när du spelar på sport i allmänhet, fotboll i synnerhet, är det inget av dessa som är viktiga. Istället måste du leta efter de spelbolag som har högst odds. Vi kommer att återkomma till varför när vi diskuterar vad ett odds är.

Så hur hittar du ett spelbolag med bra odds?

Du kan givetvis titta på diverse hemsidor och leta upp de bästa oddset. Men sanningen är att spelbolagen konkurrerar med varandra och erbjuder olika odds på olika matcher.

Därför är det bra att kika på någon av de många gratistjänsterna som låter dig jämföra odds online. Ett högre odds medför nämligen bättre återbetalning för dig. När du hittat ett spelbolag som har bra odds, och svensk spellicens, går du in på hemsidan och öppnar ett konto.

Omsättningsfria bonusar eller bonusar med väldigt lågt omsättningskrav är viktigt för många som väljer spelbolag online. Bland de nyare aktörerna märks bland annat Prank Casino, som ni kan läsa mer om här.

Populära Marknader

Att spela på fotboll var länge begränsat till att spela på utfallet i matchen, det vill säga den traditionella 1X2 marknaden. Du spelade helt enkelt på utfall 1 om du trodde på hemmaseger, 2 om din prediktion föll på bortalaget och X om oavgjort verkade troligt. I takt med att tiden har tickat på har fler marknader tillkommit. Först ut var de populära Över eller Under marknaderna.

En fotbollsmatch tenderar att i regel vara målfattig i förhållande till andra sporter som ishockey. Därför är målspelen ofta på över eller under 2.5 mål. Spelar du på över 2.5 mål på denna marknad, en av de mest populära, vinner du om det blir tre eller fler mål i matchen. Motsatsen gäller för underspel. Andra populära spelformer är Båda lagen att göra mål.

Denna marknad är binär och du spelar på, som namnet indikerar, om båda lagen kommer att göra mål eller ej. Även Pengarna tillbaka vid oavgjort och dubbelchansen är stora spelmarknader. Dessa lämpar sig ofta bra om du vill spela på underdogen eftersom sannolikheten att förlora din insats blir lägre.

Asiatiskt Handikap

Asiatiskt handikap, AH, är en spelform som är populär i Asien men som även erbjuds av många spelbolag med svensk spellicens. Anledningen till att denna marknad är populär är att den jämnar ut matchen mellan en stor favorit och en kraftig underdog. Lagen tilldelas ett teoretiskt handikap innan matchen börjar och utfallet i matchen avgör vinnaren. Låt oss ta ett exempel.

Asiatiskt Handikap Exempel

Låt oss anta att Liverpool ska spela mot West Ham på hemmaplan. Oddset på att Liverpool vinner matchen är då lågt eftersom de förväntas vinna matchen relativt enkelt. Låt oss anta att oddset från Unibet är 1.30 på att så blir fallet. Oavgjort ligger då på drygt 5,75 och oavgjort runt 10.00.

I detta scenario är det väldigt sannolikt att du kommer att förlora din insats om du spelar på West Ham. Givetvis kunde du använt dig av en dubbelchans eller Insatsen tillbaka vid oavgjort för att spela på matchen. Oddset på West Ham blir då lägre, men du står bättre chanser att få återbetalning.

Men den bästa marknaden i detta exempel är troligtvis det asiatiska handikappet. Spelbolagen har ofta lite lägre marginaler på denna marknad och ger dig således bättre chans att vinna. Med detta exempel skulle det asiatiska handikappet varit -1,75 / +1,75 till lite drygt 2.00 / 1.83. Men vad i hela fridens namn innebär detta?

Att spela på West Ham +1,75 innebär att om de skulle förlora matchen med 2 mål så får du tillbaka halva din insats, den andra halvan är förlorad. Om de förlorar med ett mål, spelar oavgjort eller vinner så vinner du. Om de förlorar med mer än 2 mål förlorar du hela din insats. Motsatsen gäller Liverpool.

Vad är Odds?

Att spela på fotboll online innebär att du spelar på odds. Ett odds representerar sannolikheten för utfallet. För att beräkna sannolikheten tar delar du ett på decimal oddset. Exempelvis, om du erbjuds 2.00 i odds för över 2.5 mål i en match motsvarar det 1/2 = 50% sannolikhet. Detta givet att oddset är rättvist.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *