Speltips Real Madrid – Tottenham Hotspurs 2017/10/17

Världens  bästa och mest prestigefyllda fotbollsturnering för klubblag är äntligen tillbaka igen, nämligen Champions League där vi får se ett stormöte i grupp H, denna match gästar det engelska topplaget Tottenham Hotspurs från Premier League de spanska giganterna Real Madrid från La Liga.

Spela hos Betsafe här!

Tidigare möten och fördelar

De spanska jättarna kliver in med ett övertag inför första mötet mot Tottenham, dels ett överläge där Real Madrid faktiskt är det bättre laget men även att matchen spelas på Santiago Bernabéu, Real Madrids hemmaplan. Med fansen med sig kan det bli riktigt svårt för gästerna att knipa tre poäng och därmed ta förstaplatsen i sin grupp efter första mötet mot vardera lag i gruppen. Förutom Real Madrid och Tottenham i gruppen så finns även Borussia Dortmund och APOEL Nicosia som är med och krigar om en plats för att ta sig vidare i turneringen.

Dessvärre har det inte gått så bra för dem två sistnämnda lagen som efter två spelade matcher har både Dortmund och Nicosia  0 poäng då Real Madrid och Tottenham Hotspurs är de lagen som dominerat och ligger på 6 poäng var och även har de två lagen precis likadan målskillnad med +5. Lär dig hur odds fungerar här.

Som tidigare nämnt kliver de spanska hemmalaget in med en fördel att knipa segern denna afton, även historiskt sett är Real Madrid det bättre laget där dessa två lag har mött varandra tre gånger tidigare och där Real Madrid stått som vinnare alla tre gånger. En 2-0 seger för Real Madrid vid senaste mötet 2015 när dem slog ut Tottenham i semifinalen i Audi Cup och tidigare i bagaget har dem med sig en 0-1 seger och en 4-0 seger i Champions League kvartsfinal 2010/11.

Dagsform

Tottenham har inlett sin säsong riktigt starkt, 8 matcher i Englands högsta liga Premier League och en tredjeplats är deras nuvarande ställning. fem vinster, två oavgjorda och en förlust är deras facit och med en farlig offensiv och ett stabilt försvarsspel snittar dem 1,88 mål framåt per match och enbart  0,62 insläppta. Även i årets två omgångar i Champions League har man vunnit sina matcher med 3-1 mot Dortmund och 0-3 mot Nicosia.

Real Madrid

När det kommer till Real Madrids dagsform är det inte samma glödheta lag som vi brukar få se. Slitsamma matcher som ska vara självklara och sena segermål är det vi istället fått se från de spanska topplaget som stått som Champions League vinnare tre gånger på dem fyra senaste åren. Precis om Tottenham har Real Madrid spelat 8 matcher i ligan där det roligt nog också blivit fem vinster, två oavgjorda och en förlust.

Även där med ett målsnitt på 1,88  mål per match, precis som Tottenham fast här släpper Real Madrid in lite fler mål, ett snitt på 0,88 mål per match. Många lika faktorer mellan dessa två topplag och än är dem inte slut, utan Real Madrid ligger också här på en tredjeplats i sin liga och har också här vunnit sina matcher i Champions league med 3-0 och 1-3.

 

Skador och avstängningar

För att börja med hemmalaget skadelista har vi en del riktigt stora namn som har en stor betydelse för laget och denna match. För att nämna det kanske största namnet först så har vi Gareth Bale som dragit på sig en vadskada och kommer ej spela denna match, sedan har vi Daniel Carvajal som levererat match efter match och som läskigt nog har drabbats av hjärtproblem. Vi har även den unga kroaten Mateo Kovacic som inte heller kommer spela denna match på grund utav en ljumskskada.

Alla dessa tre spelare kommer tillbaka i början/mitten av november så tyvärr kommer vi inte få se någon av dessa tre inför detta möte. Även Real Madrids första målvakt Keylor Navas har en ljumskskada men har är tillbaka i träning och kommer förmodligen starta också.

Tottenham

Det gästande laget Tottenham har klarat sig lindrigare på skadefronten, alla dessa spelare som är skadade för tillfället är tillbaka i träning. De tre spelare som är skadade är Danny Rose, Erik Lamela och Victor Wanyama. Dessa tre spelare står med på Tottenhams skadelista för tillfället men är absolut inte omöjligt att någon eller alla dessa tre kommer att medverka i detta toppmöte då alla tre spelare som sagt är tillbaka i träning igen.

Spela hos Betsafe här!

Speltips

Då Real Madrid är det bättre laget trots sin skadelista och det faktum att dem har hemmaplan inför detta möte så tror jag på ett övertag från spanjorerna och där Tottenham kommer få försvara sig väldigt mycket.  Jag kommer spela på hemmavinst + över 1,5 mål. Ett spel som är säkert där Real Madrid är storfavoriter och det är två offensiva lag som möter varandra där det absolut blir mer än två mål. Ett säkert spel med oddsen 1,55 hos Betsafe.

Speltips Real Madrid – Tottenham Hotspurs  2017/10/17

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *