Chelsea – Manchester City speltips 2017/09/30

Stormöte idag i den engelska ligan och det är inte vilka lag som helst som möter varandra idag på Stamford Bridge utan förra årets vinnare och årets serie trea Chelsea mot årets serie etta Manchester City. Två riktigt formstarka lag som levererat i de senaste matcherna. Enbart tre poäng skiljer dem inför detta möte och en riktigt viktig match är på väg att spelas 18:30 idag på Chelseas hemmaarena. City med en betydligt mycket bättre målskillnad gästar Stamford Bridge men idag utan sin formstarka målgörare Sergio Agüero som tyvärr var med i en bilolycka i torsdags och kommer därför inte spela för ens i slutet av November. Dessa lag har mötts otaliga gånger på stryktipset.

Tidigare möten mot varandra

Det är inte första gången dessa två topplagen möter varandra, hela 20 matcher har spelats där Manchester City är det laget som gått vinnande ur duellen flest gånger, 10 vinster till Manchester City, 3 oavgjorda och 7 förluster har dem mot london gänget Chelsea. Under åren 2016/2017 så är det Chelsea som glänst lite extra och under det fyra senaste matcherna är det Chelsea som plockat åt sig tre vinster och en förlust. Notera även att det inte är några dåliga vinster heller. I FA-cupen 21 februari 2016 vann dem med hela 5-1, sedan två månader senare åkte Chelsea förvisso på 3-0 i baken men starkt samma säsong gav de tillbaka och vann över Manchester city med 3-1. Även i det senaste mötet mellan dessa lag så var Chelsea det vinnande laget när Eden Hazard stod för två mål vilket ledde till en 2-1 vinst för The Blues.

 

Skador och avstängningar

Som rubriken lyder tänkte jag rada upp de spelare som dragit på sig skador eller röda kort som då innebär att dem inte kommer kunna spela eller vara med från start i kvällens viktiga möte. Som jag nämnde för Manchester Citys förtvivlan kommer inte målkungen Sergio Agüero att vara med alls. Även den tunga och viktiga backen Vincent Kompany har dragit på sig en skada, dock är Kompany tillbaka i träning men är fortfarande oklar hur det ser ut inför kvällens möte men det finns chans att han är med från start eventuellt att vi får se ett inhopp från den stabila belgaren. Även den unga Benjamin Mendy är långtidsskadad och kommer inte synas i Manchester Citys trupp förens Juni 2018.

Även Chelsea har ett par namn på listan som kommer att saknas ikväll. Om man ska börja med den största smällen för London laget så är det givetvis David Luiz frånvaro som kommer att märkas av idag. En tung mittback som kommer att saknas i försvaret. Sedan har vi även Daniel Drinkwater, nyförvärvet från Leicester City som dragit på sig en vadskada och kommer därför inte få speltid på cirka två veckor framöver.

 

Speltips

Då dessa två lagen är väldigt jämna, 20 spelade matcher mot varandra där det slutat i 10 stycken vinster till Manchester City, 7 stycken vinster till Chelsea och 3 stycken oavgjorda. Ena laget leder ligan och andra ligger tätt efter på en tredje plats med enbart tre poäng efter så kan denna match gå hur som helst, en målgörare som kommer att saknas i Manchester City och en tung mittback som kommer att saknas i Chelsea. Att betta på ett 1X2 är därför väldigt svårt idag då det behövs så lite för att ena laget ska glänsa lite mer än det andra. Därför väljer jag att lägga mina pengar på över 2,5 mål efter slutsignalen med odds på 1,77 hos Betsafe.com då dem fem senaste matcherna mot varandra har bjudit på minst tre mål.

 

Chelsea – Manchester City speltips 2017/09/30

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *