Snart dags för Allsvenskan 2020

Om allt vill sig väl kommer vi att få se Allsvenskan 2020 ha premiär den 14:e juni. Det blir en kär återkomst för den svenska toppfotbollen, som egentligen brukar kicka igång i april. Vi förväntar oss att få se klubbarna hungrigare än någonsin i vad som förhoppningsvis blir en minnesvärd första omgång på säsongen.

För oss som är vana vid att kunna njuta av fotboll på helgerna har det varit en tålmodig väntan, som snart är över. För oss som dessutom älskar att betta ser vi desto mer fram emot att få höja spänningen ytterligare. Det är därför läge att redan nu börja reka oddsbonus hos svenska spelbolag för att se var vi ska vända oss när vi kan spela på matcher igen.

Spelschemat fortfarande under arbete

Med drygt en månad kvar tills då allsvenskan 2020 är tänkt att dra igång, vet vi fortfarande inte riktigt hur spelschemat kommer att se ut. Man arbetar fortfarande på att fastställa samtliga matcher och när de ska spelas. Sett till att ligans 30 omgångar kommer att spelas på blott 26 veckor blir det ett minst sagt speciellt år för klubbarna.

Ola Rydén, som är ligaansvarig på Sef (Svensk elitfotboll) berättade den fjärde maj för Robert Laul på Aftonbladet att man jobbar på att arbeta om det redan befintliga spelschemat. “Det kommer inte att flyttas i sin helhet. Det vore omöjligt”, säger Ola Rydén. Han berättar vidare att samtliga matcher som redan lottats fram kan komma att spelas i samma ordning, fast på nya datum.

Vilka vinner Allsvenskan 2020?

Årets upplaga av den svenska högstaligan kommer bli oerhört intressant att följa. På förhand känns framförallt toppstriden som att den kan bjuda på stor dramatik. AIK, som etablerat sig i toppstriden under Rikard Norling, håller nu på att forma en mer offensiv spelstil där de med en 3-4-3-formation siktar på att vinna mittfältskampen och samtidigt hitta fler gubbar framåt.

Fjolårets vinnare, Djurgårdens IF, har sålt deras försvarshjälte Marcus Danielson till den kinesiska klubben Dalian Professional och det återstår att se hur bra de står sig utan honom. Men de lär oavsett vara en kraft att räkna med, som kommer att kunna slå samtliga lag i ligan.

Inför allsvenskan 2020 ska det bli särskilt spännande att se hur Hammarby IF tar upp kampen med sina Stockholmsrivaler och Malmö FF som under 2010-talet varit ligans tveklöst bästa lag. Som de flesta vet har de fått in en ny delägare, vid namn Zlatan Ibrahimovic, som gör klubben rikare på alla sätt och vis. Inte nog med att han nyligen tränat med laget under deras uppladdning, han har också givit dem en större dragningskraft för utländska spelare.

Zlatans närvaro i klubben har redan resulterat i värvningen av den nigerianske supertalangen Akinkunmi Amoo. I tillägg har Bajen lyckats behålla deras bärande spelare från förra säsongen och plockat in en av Allsvenskans vassaste forwards i Paulinho.

Gissningsvis kommer slaget om SM-guldet 2020 att handla om Malmö FF och Hammarby IF.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *